avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Diminuare personal, delegare atributii
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Diminuare personal, delegare atributii

Buna ziua. Lucrez la o primarie ca inspector .Prin pensionare anticipata a contabilului primariei si demisia casierului primariei sarcinile acestora au fost repartizate prin delegare de sarcini inspectorului si respectiv unui referent ca motivatie ca sunt interzise scoaterea posturilor la concurs pana la sfarsitul anului.
As dori sa stiu daca acest lucru este legal, si daca exista o posibilitate de angajare chiar si temporara sau cu prestari servicii a unor persoane pe posturile ramase vacante respectiv de contabil si casier, tinand cont ca functia de inspector este incompatibila cu functia de contabil, si functia de referent impozite si taxe este incompatibila cu functia de casier.
Cel mai recent răspuns: felixmotanul , utilizator 22:28, 27 August 2010
Prin delegare se pot da alte sarcini unor angajati pe o perioada determinata, care se mentioneaza in decizia de delegare. Nu cred ca se intrevad deblocari de posturi pentru a se ocupa functiile vacante daca este sa ne luam dupa declaratiile premierului.
Posturile fiind blocate pana in decembrie a.c., eu nu vad nici o alta posibilitate legala.
In administraia publica locala demisiile sunt pe capete. Sunt comune unde ramas fara nici un casier. Stiu acest fapt de la un utilizator ai acestui form care mi-a spus ca au mai ramas 4 angajati.
Deci, datorita acelui-25% nici nu isi mai avea rost OUG 63#-o
Da aveti perfecta dreptate dle Darie ,dar aici se pune intrebarea ,pe care ar trebui sa si-o puna si d.l Boc ,oare salariatul care lucreaza la compartimentul patrimoniu,poate sa indeplineasca si atributii de stare civila?Nu trebuie ca delegarile de atributii sa fie din acelasi domeniu de activitate al functionarului?Pot eu sa indeplinesc atributiile in conditii bune daca fac doua servicii diferite in acelasi timp?Oare nu sunt predispus greseli?Si daca gresesc ma dau afara,pentru incalcarea legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegare sarcini de serviciu post vacant functie publica in primarie DANYDANA65 DANYDANA65 Buna ziua, 1. La inceputul anului 2018 primarul a delegat prin dispozitie atributiile postului de contabil referent superior grad.5 casierului primariei ... (vezi toată discuția)
Cumul functii functionari publici sau alte variante ajutatoare Taisa Taisa Buna seara. Va rog sa-mi spuneti -teoretic si practic- cum se poate rezolva/ati rezolvat situatia dupa demisiile din administratia publica locala, din ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate inspector superior in cadrul compartimentului contabilitatea veniturilor si casier in cadrul primariei lucasabela lucasabela Buna ziua. De 1 an, una din cele 2 casiere generale de la primarie a iesit la pensie, postul nefiind scos la concurs din motive necunoscute. Seful de ... (vezi toată discuția)