avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Delegare sarcini de serviciu post vacant functie ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Delegare sarcini de serviciu post vacant functie publica in primarie

Buna ziua,

1. La inceputul anului 2018 primarul a delegat prin dispozitie atributiile postului de contabil referent superior grad.5 casierului primariei consilier principal , grad.5).

2. Dupa un an de zile tot prin dispozitie prelungeste perioada de delegare a acestor sarcini pana la organizarea concursului de angajare pe postul vacant.

3. In 2019 prin HCL se desfiinteaza postul de contabil referent superior grad.5 si se infiinteaza postul de contabil consilier debutant, se organizeaza concurs si se angajeaza persoana pe postul respectiv.

4. Pe urma tot prin dispozitie in anul 2020 se actualizeaza fisa postului pentru persoana de la pct.1 (casiera) cu sarcini de serviciu exclusive si specifice postului de contabil.

Consider ca nu s-au respectat prevederile legale privind delegarea sarcinilor unui post vacant, organizarea concursului in conditii de pandemie ( erau parca suspendate), atribuirea exclusiva catre casier a sarcinilor specifice postului de contabil, neexistand post liber in organigrama (postul vacant fiind ocupat de o alta peroana in urma concursului de recrutare organizat) .

Ma intreb ce s-a intamplat cu postul de casier care nu mai exista in organigrama desi nu s-a desfiintat sau transformat (reorganizat) prin HCL.?

Alte discuții în legătură

Avansarea in trepte de salarizare, promovarea in grad si in clasa a functionarilor publici adon adon 1.Am observat la mai multe primarii din tara ca propun in consiliul local aprobarea avansarilor in trepte de salarizare si nu inteleg de ce. Inteleg pentru ... (vezi toată discuția)
Aplicare oug 20/2016 NATS NATS Prin OUG 20/2016 si Dispozitia primarului din august 2016 suntem incadrati (4 cazuri) consilier superior treapta 2 gradatia 5 cu 2213 lei , deoarece la ... (vezi toată discuția)
Diminuare personal, delegare atributii flory_171068 flory_171068 Buna ziua. Lucrez la o primarie ca inspector .Prin pensionare anticipata a contabilului primariei si demisia casierului primariei sarcinile acestora au fost ... (vezi toată discuția)