avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... cumul functii functionari publici sau alte variante ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

cumul functii functionari publici sau alte variante ajutatoare

Buna seara.

Va rog sa-mi spuneti -teoretic si practic- cum se poate rezolva/ati rezolvat situatia dupa demisiile din administratia publica locala, din perspectiva celor ramasi sa munceasca pe cel putin doua posturi?#-o

Eu am inceput anul cu demisii in sir indian si X-( nu stiu cum s-o scot la capat. Cei ramasi nu vor nici in ruptul capului sa preia activitati care le sunt ca si straine, posturile nu se pot ocupa, deci ce se poate face?

Refuzul functionarilor ramasi la ce duce? (ca regim santionatoriu)

Dati-mi o solutie de care sa ma pot lega ca fiind cat de cat legala. Apropo de cumul functii, Legea 53/2003 e cam "neterminata" sub acest aspect. Se poate cumul si in aceeasi unitate?

Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 22:14, 4 Ianuarie 2011
functionarii publici nu au dreptul la cumul de functii. le puteti delega atributii, pe care ei le pot accepta, sau refuza, daca sunt nelegale. daca dvs le considerati ca fiind legale si insistati, atunci, o sa se lase cu un proces.
daca la proces de doveste ca au avut dreptate, atunci, indepliniti dvs ( angajatorul) atributiile functiilor ramase vacante, sau i le delegati lui boc, si-ati rezolvat problema. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diminuare personal, delegare atributii flory_171068 flory_171068 Buna ziua. Lucrez la o primarie ca inspector .Prin pensionare anticipata a contabilului primariei si demisia casierului primariei sarcinile acestora au fost ... (vezi toată discuția)
Mi-au fost delegate prin dispozitia primarului atributiile unui coleg ce a demisionat, coleg ce lucra in cadrul altui birou kgkg kgkg In baza promovarii concursului in anul 2001 am fost incadrat ca inspector la biroul cadastru. Pe langa aceste atributii, in anul 2009 mi s-au delegat printr -o ... (vezi toată discuția)
Ce faceti cu angajatul care refuza noi sarcini? Taisa Taisa Buna ziua:) Iar am o belea pe cap. S-a vacantat postul de casier - statut de fct.p. (ocuparea stiti cum e: 7 la 1 si nu e cazul) Nimeni nu vrea sa preia ... (vezi toată discuția)