Ce documente trebuie sa obtinem de la primaria comunei pentru a face succesiune dupa decesul mamei? Tata detine titlu de proprietate pentru 853 m.p. curte si constructii, 1.836 m.p. teren arabil si 238 m.p. vita de vie, situate in intravilan si 10.973 m.p. teren arabil situat in extravilan. Aceste bunuri au fost dobandite de ambii parinti pe timpul casatoriei.
Va multumesc.
Aveți nevoie de toate actele de stare civilă, certificate de naștere, căsătorie și certificatul de deces, actele de proprietate, un certificat de atestare fiscală cu privire la bunurile pentru care solicitați dezbaterea succesiunii (de la Primăria pe raza căreia sunt situate imobilele) 2 martori cu buletinele, buletinele dumneavoastră și toți moștenitorii să fie prezenți când se vor întocmi actele. Mergeți cu actele la un birou notarial din circumscripția judecătoriei unde a avut defunctul ultimul domiciliu și acesta vă va spune dacă mai aveți nevoie de alte acte.
Anexa 24 este o sesizare cu privire la deschiderea succesiunii pe care o eliberează Primăria dar procedura succesorală poate fi făcută și fără a avea această sesizare.
Succesiune
teoyorga
Ce pasi sunt de urmat si care sunt costurile in urmatoarea speta:
tatal meu a decedat anul trecut in luna aprilie si detinea 3Ha teren arabil extravilan in ... (vezi toată discuția)
Succesiune
macinic
Buna ziua,
As dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru dezbaterea succesiunii. Aceasta poate avea loc numai in judetul unde defunctul a locuit sau se poate ... (vezi toată discuția)
Succesiune
Gabi Darani
Tatal meu a decedat in anul 1994 iar mama in anul 2000. Suntem 3 surori.Nu avem nici un fel de discuţii divergente referitoare la mostenire, o casa în oras ... (vezi toată discuția)