avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Tatal meu a decedat in anul 1994 iar mama in anul 2000. Suntem 3 surori.Nu avem nici un fel de discuţii divergente referitoare la mostenire, o casa în oras cu un teren de 600mp plus 7 ha de teren arabil.Nu am facut succesiunea din neglijenta şi din lipsa de timp.Ne-am hotarât sa facem acest lucru pentru a intra în normalitate.Mentionez ca sunt platite la zi toate impozitele.Am rugamintea să- mi dati un sfat referitor la modul în care trebuie sa procedam pentru a clarifica aceasta problema.
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: VoL , utilizator 15:06, 25 Aprilie 2012
mergeti la un notar.va lamureste cu siguranta
Presupunand ca ambii parinti au avut acelasi domiciliu, primul pas este sa obtineti de la starea civila in circumscriptia careia defunctii au avut ultimul domiciliu, Anexa 24(cererea de deschidere a succesiunii); alaturi de aceasta anexati certificatele de deces, acte de stare civila (certificat de casatorie a defunctilor, certificate de nastere si casatorie ale mostenitoarelor) si toate actele de proprietate asupra bunurilor defunctilor. Acestea se depun la un birou notarial pe care dvs. il agreati (si care trebuie sa fie tot in circumscriptia ultimului domiciliu al defunctilor) si veti primi un termen la care sa va prezentati, insotite de 2 martori, pentru a definitiva procedura succesorala si pt. a intra in posesia certificatului de mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente succesiune ContSters134265 ContSters134265 Ce documente trebuie sa obtinem de la primaria comunei pentru a face succesiune dupa decesul mamei? Tata detine titlu de proprietate pentru 853 m.p. curte si ... (vezi toată discuția)
Succesiunea casei maneaflorentina31 maneaflorentina31 Succesiunea pe casa si terenul in locuinta se face separat de un al teren tot al titularului dar aflat in alta localitate? (vezi toată discuția)
Cota parte din moștenire o ia statul ? Icarus33 Icarus33 Bună ziua . Tatăl meu a decedat în anul 2014 . Anul acesta am fost la notarul public , de la ultimul domiciliu al defunctului , pentru a dezbate moștenirea ... (vezi toată discuția)