avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Reprezentarea in instanta a institutiilor publice ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Reprezentarea in instanta a institutiilor publice centrale

Buna ziua,

Am rugamintea, daca poate face cineva precizarea, sa mi se clarifice aspectul legat de reprezentarea in Instanta a Institutiilor publice centrale.

Intrebare: Legalitatea reprezentarii Ministerelor in Instanta de Contencios, de catre societati de avocatura, chiar in situatia existentei unei Directii Juridice in Organigrama acesteia.
Pentru Guvern exista tipulat clar de cine este reprezentat.
Deci rugamintea daca exista o baza legala in acest sens.
In discutie este un litigiu pe L.188/1999 rep. - Anulare ordin.

Cu multumiri,

Pit
Cel mai recent răspuns: Piticari , utilizator 09:20, 25 Martie 2008
Ce importanta are daca exista o directie juridica in cadrul unui minister... nimic nu il impiedica si nu il opreste sa angajeze un avocat sau o societate de avocatura! :):rolleyes:
De obicei, institutiile publice sunt reprezentate in instanta de catre consilierii juridici ai lor .....dar asta nu-i impiedica sa apeleze la reprezentare si la unele societati de avocati .....

Referitor la cheltuielile de acest gen, am vazut un raport al Curtii de Conturi facut la o Primarie si prin care i se imputa Primarului contravaloarea sumei de bani achitate unui avocat, deoarece respectiva institutie publica avea consilier juridic si in fisa postului CJ scria clar ca reprezinta institutia in fata instantelor .....
Corect.
Va multumesc.
Este vorba de banii publici si nu ai lui X- Ministru.
Da , este corect pe bani personali, angajezi pe cine vrei.

Exact cum anticipam - Curtea de Conturi ar fi de... competenta ei.

O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentare instanta cu consilier juridic si avocat avocatul90 avocatul90 Buna ziua, Exista vreo prevedere legala care impune restrictia angajarii unui avocat cu contract de reprezentare pentru un litigiu in dreptul muncii daca ... (vezi toată discuția)
Primarie de oras reprezentata in instanta de catre un avocat antonia70 antonia70 Buna ziua, am si eu o intrebare. Primaria unui oras din Romania poate fi reprezentata in instanta de un avocat in baza unui contract incheiat cu Primaria ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic dacă o instituție publica are angajat consilier ... veronicam veronicam Consilier juridic Dacă o instituție publica are angajat consilier juridic mai are dreptul sa încheie contract cu un avocat pentru procesele din ... (vezi toată discuția)