avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de v-c apartament facut de bunici pt nepoata ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de v-c apartament facut de bunici pt nepoata pot mostenitorii bunicilor sa ceara rezilierea contractului pt ca sa incalcat dreptul lor de mostenitori rezervatari si in ce termen??

Exista un termen de prescriptie??Bunicul a decedat si sa facut succesiune dupa el dar nu sa pus si apart.pt ca se vanduse doar alte bunuri ,locuri de veci,copiii bunicului semnand de renuntare la suucesiune si iau ramas bunici,bunica nu a decedat dar nu are copii cu bunicul,ei avand apartamentul impreuna cumparat,bunicul fiind la a doua casatorie
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 10:04, 4 Ianuarie 2011
Vanzare-cumpararea s-a facut, atunci, de catre ambii coproprietari. De ce sa-l mai ia in calcul la masa succesorala?!
claudiughebauer a scris:

... copiii bunicului semnand de renuntare la suucesiune si iau ramas bunici...

Renunțătorii nu mai pot avea pretenție la nici un bun care s-ar mai găsi în patrimoniul defunctului. Renunțarea la succesiune se face cu privire la toate bunurile defunctului.
Apartamentul vândut de bunic în timpul vieții nu avea cum să mai facă obiectul masei succesorale pentru că nu se mai afla în proprietatea acestuia la data decesului.
doar bunica dvs poate promova in instanta o actiune care sa aibe ca obiect rezilierea contractului.
Este un termen de prescriptie pt actiunea bunici tinand cont ca bunica a vandut impreuna cu bunicul acum decedat sau a mostenitorilor rezervatari ai celor 2 bunici??
1. Renuntand la mostenirea tatalui lor, copiii bunicului au renuntat si la rezerva. Nu mai sunt mostenitori, deci nu mai sunt nici rezervatari.

2. Bunica are copii? (indiferent cu cine i-a facut). Intrebarea pare ciudata, dar folositi termenul bunica si ziceti totodata ca n-are copii...cu bunicul. N-are cu bunicul? Sau n-are deloc; si-i zic bunica nepotii bunicului? Daca ea nu a avut copii ai ei, nu mai are sot care sa-i supravietuiasca si nu mai are parinti in viata ...atunci n-are rezervatari. (fratii si surorile, daca or fi, oricum nu sunt mostenitori rezervatari).
Daca bunica are copii nascuti/adoptati de ea, acestia sunt mostenitorii ei. La mostenirea ei nu vor mai veni copiii bunicului, care nu sunt si copii ai ei.

3. Termen de prescriptie 3 ani de la data decesului.
Ultima modificare: Luni, 3 Ianuarie 2011
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Mama mea vrea sa dea apartamentul uneia dintre cele 4 fete ale ei ;are nevoie de semnatura celorlalte?? Lumy2011 Lumy2011 Buna ziua, Doresc un sfat de la dvs.-cum ar trebui sa procedam ca sa fie in regula. Mama mea doreste sa -mi dea apartamentul ei mie ,eu fiind ... (vezi toată discuția)
Testament cukrasz_kata cukrasz_kata Buna seara, bunica mea mi a lasat casa prin testament. E nevoie de succesiune pt transcrierea imobilului pe numele meu? Sau cum se procedeaza? (vezi toată discuția)
Mostenire teren agricol octavian63 octavian63 Buna ziua tatal meu a dobandit prin retrocedare de la bunicul sau un teren agricol ; intrebarea mea este daca la decesul lui mama mea va avea drept de ... (vezi toată discuția)