Contract de v-c apartament facut de bunici pt nepoata pot mostenitorii bunicilor sa ceara rezilierea contractului pt ca sa incalcat dreptul lor de mostenitori rezervatari si in ce termen??
Exista un termen de prescriptie??Bunicul a decedat si sa facut succesiune dupa el dar nu sa pus si apart.pt ca se vanduse doar alte bunuri ,locuri de veci,copiii bunicului semnand de renuntare la suucesiune si iau ramas bunici,bunica nu a decedat dar nu are copii cu bunicul,ei avand apartamentul impreuna cumparat,bunicul fiind la a doua casatorie
Felicitari,bunicul are 3 copiii din prima casatorie,a decedat in 2005 iar bunica nu are copiii deloc.multumesc de mesaj.
Atunci la decesul bunici vin fratii bunici ,pot ei cere ca li sa incalcat dreptul la mostenire prin vanzarea apart.,
exista un termen de prescriptie pt. bunica sa introduca actiune in reziliere,contr. v-c s-a incheiat in 2004???????/
...vanzarea nu poate fi reziliata/rezolutionata pt incalcarea rezervei nefiind liberalitate...cu o singura exceptie Art. 845. Valoarea bunurilor înstrãinate unui succesibil în linie dreaptã, cu sarcina unei rendite viagere sau cu rezervã de uzufruct va fi socotitã în portiunea disponibilã si excedentele, de este, se va trece în masa succesiunii. Imputatia si raportul nu pot fi cerute de succesibilul în linie dreaptã care a consimtit la aceste înstrãinãri...insa poate fi ceruta de descendent si nu de sot si doar in coditiile expuse...
Testament
cukrasz_kata
Buna seara, bunica mea mi a lasat casa prin testament. E nevoie de succesiune pt transcrierea imobilului pe numele meu? Sau cum se procedeaza? (vezi toată discuția)