Buna ziua.
Acum 5 ani sotia mea a facut un credit de nevoi personale si eu , in calitate de sot am semnat o hartie ca sunt de acord. N-am dus adeverinta de la servici sau altcava.
Sotia a facut creditul pentru o prietena (banii nu s-au folosit in familie) si probabil s-au platit doar 2 - 3 rate.
Saptamana trecuta m-am trezit cu o scrisoare pe numele meu cum ca as avea de plata aprox. 11000 euro.
Ce este de facut? Sunt bun de plata?
da, obligatia de achitare a creditului este o obligatie comuna si personala a sotului semnatar. de aceea ati fost pus sa semnati acordul respectiv, ptr ca banca sa poata executa bunurile comune fara a fi nevoita sa ceara partajul.
Art.32 -Codul Familiei
Sotii raspund cu bunurile comune pentru:
a) cheltuielile facute cu administrarea oricaruia dintre bunurile lor comune;
b) obligatiile ce au contractat impreuna;
c) obligatiile contractate de fiecare dintre soti pentru implinirea nevoilor obisnuite ale casniciei;
Da. Poate să vă ajute la schimbarea stării civile şi, în problema cu banca...vă indică suma şi modalităţile de plată. Dacă aveţi şi copii, adăugaţi si suma privind pensia de întreţinere.
Credite bancare
samina
Buna seara,
Va deranjez cu o intrebare legata de credit bancar
Sotul meu are doua credite bancare, de nevoi personale, fara garantii imobiliare si fara ca ... (vezi toată discuția)