avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit facut de sotie/sunt bun de plata ?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit facut de sotie/sunt bun de plata ?

Buna ziua.
Acum 5 ani sotia mea a facut un credit de nevoi personale si eu , in calitate de sot am semnat o hartie ca sunt de acord. N-am dus adeverinta de la servici sau altcava.
Sotia a facut creditul pentru o prietena (banii nu s-au folosit in familie) si probabil s-au platit doar 2 - 3 rate.
Saptamana trecuta m-am trezit cu o scrisoare pe numele meu cum ca as avea de plata aprox. 11000 euro.
Ce este de facut? Sunt bun de plata?
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 10:09, 3 Ianuarie 2011
da, obligatia de achitare a creditului este o obligatie comuna si personala a sotului semnatar. de aceea ati fost pus sa semnati acordul respectiv, ptr ca banca sa poata executa bunurile comune fara a fi nevoita sa ceara partajul.
Mentionez ca nu avem bunuri comune. Locuim in casa parintilor. Ar fi numai salariul meu (sot), Se poate executa acesta ?
Art.32 -Codul Familiei
Sotii raspund cu bunurile comune pentru:
a) cheltuielile facute cu administrarea oricaruia dintre bunurile lor comune;
b) obligatiile ce au contractat impreuna;
c) obligatiile contractate de fiecare dintre soti pentru implinirea nevoilor obisnuite ale casniciei;

Sunteti bun de plata.
Ultima modificare: Duminică, 2 Ianuarie 2011
andymaurul, utilizator
Divortul rezolva in vreun fel aceasta problema ?
Da. Poate să vă ajute la schimbarea stării civile şi, în problema cu banca...vă indică suma şi modalităţile de plată. Dacă aveţi şi copii, adăugaţi si suma privind pensia de întreţinere.

Alte discuții în legătură

Divort , depozit bancar exuser exuser Buna ziua, Eu si cu sotia am depus la judecatorie actiunea de divort acord, actiune semnata de ambele parti. In actiune nu s-a scris nimic despre partaj, ... (vezi toată discuția)
Credite bancare samina samina Buna seara, Va deranjez cu o intrebare legata de credit bancar Sotul meu are doua credite bancare, de nevoi personale, fara garantii imobiliare si fara ca ... (vezi toată discuția)
Credit contractat de unul din soti mihai09 mihai09 sotul a decedat. sotia a contractat in timpul casatoriei un credit in calitate de imprumutata, avand ca coplatitor pe tatal ei.sotul nu a semnat contractul de ... (vezi toată discuția)