avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatie copil

copil nascut in italia in luna noiembrie cu parinti romani vrem sa sa ne stabil in romania mai poate beneficia de alocatie in romania va multumesc astept raspuns
Cel mai recent răspuns: Dascalu Elena , Consilier juridic 09:13, 4 Ianuarie 2011
Actele doveditoare pentru stabilirea si acordarea dreptului privind alocatia pentru nasterea copilului sunt certificatul de nastere, in original si in copie, al copilului pentru care se solicita alocatia, actul de identitate al mamei sau dupa caz al reprezentantului legal al acesteia ori al reprezentantului legal al copilului, documente din care sa rezulte calitatea de reprezentant legal al copilului, respectiv al mamei minore, iar in situatia copilului nascut mort sau decedat dupa nastere si certificatul de deces al acestuia.

In situatia in care nasterea a fost inregistrata in alta tara, alocatia pentru nasterea copilului se acorda doar in cazul copiilor ai caror parinti au domiciliul sau resedinta in Romania si au certificat de nastere eliberat de autoritatile romane.
Ultima modificare: Duminică, 2 Ianuarie 2011
Dascalu Elena, Consilier juridic
noi suntem cetateni romani cu domiciliul stabil in romania am nascut in strainatate si vreau sa ma intorc cu copilul in romania sen poate beneficia de alocatie chiar daca copilul implineste 5 luni
Cu siguranta veti beneficia de alocatie,atat timp cat va veti stabili din nou in Romania si nu veti mai incasa alocatia din Italia.Nu are importanta ce varsta are copilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie copil puideurs puideurs Buna ziua, Mă adresez dvs, ca şi in alte dăti, să mă ajutaţi şi îndrumaţi cu urmatoarea problemă: - o familie tânară, ambii cetăţeni români, ... (vezi toată discuția)
Alocatie de stat pentru copii si alte drepturi KENTU KENTU Ce pasi trebuie se urmeze o mama singura(necasatorita, de cetatenie romana, rezidenta cu drept de lucru in Anglia), care a nascut in Anglia o fetita(in data de ... (vezi toată discuția)
Beneficiaza de alocatie din partea statului roman ? billabong billabong 2 copii de 2 si respectiv 9 ani,nascuti,crescuti si domiciliati in Italia au dreptul la alocatie din partea statului roman ? daca da,se poate obtine si ... (vezi toată discuția)