avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatie copil

Buna ziua,
Mă adresez dvs, ca şi in alte dăti, să mă ajutaţi şi îndrumaţi cu urmatoarea problemă:
- o familie tânară, ambii cetăţeni români, sint stabiliţi şi lucrează în Italia din 2004. Din aprilie 2009 au un copil. Copilul nu dobândeşte cetăţenie italiană, este român.În aceasta situaţie poate beneficia de alocatie sau alt ajutor de la noi ? Am citit ceva pe site-ul singuracasă că ar exista un Regulament CE care ar da dreptul copiilor nascuţi pe teritoriul statelor mb.CE sa primeasca un ajutor in statul respectiv de reşedinţă. ªtie cineva mai precis despre această problemă?
Cel mai recent răspuns: puideurs , utilizator 18:14, 2 Decembrie 2009
Da , copilul chiar daca este nascut in Italia, beneficiaza de toate drepturile pe care le au copii nascuti in Romania a caror parinti sunt cetateni romani. Pentru a fi pus in drept, va recomand ca parintii sa se adreseza Directiei de protectie a copilului si asistenta sociala de care apartin teritorial cu domiciliul din tara, pentru a putea intocmi dosarele care sunt necesare in vederea acordarii acestor drepturi (alocatie, trusou, etc.)
Multumesc mult pentru raspuns. As mai intreba daca aceste acte pot fi rezolvate prin procura sau e necesar sa fie unul din ei personal? Certificatul de nastere trebuie tradus si inregistrat la noi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie copii nascuti in italia Florin023 Florin023 Buna ziua. Am un baietel care s-a nascut in 2004 in Italia Roma. El nu a beneficiat de nici un ajutor din partea statului italian pana in momentul de fata. As ... (vezi toată discuția)
Alocatie copii eleonorarozaliap eleonorarozaliap DACA NU BINEFICIEZI DE ALOCATIE IN ITALIA (COPILUL FIIND NASCUT ACOLO)SI VREI SA FACI IN TARA ROMANEASCA DE CE NU SE POATE ?SAU CE ACTE SUNT NECESARE ?(FIIND ... (vezi toată discuția)
Minor nascut in italia, probleme cu tatal LivyaPop LivyaPop Buna ziua, M-ar putea ajuta un avocat specializat pe drept civil italian? Am un caz in familie si as avea nevoie de putin ajutor: este vorba despre o ... (vezi toată discuția)