avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediul medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediul medical

in urma unei consultatii medicale, am fost diagnosticat cu o boala pulmonara. boala care necesita un tratament adecvat si un repaus la pat (concediu medical) ceea ce mi s-a si oferit. am amanat sa-mi iau concediul si tratamentul pentru 2 saptamani pe motivul ca trebuie sa dau sansa firmei la care lucrez, sa-mi dea un om sa ma inlocuiasca. la capatul celor doua saptamani am aflat ca eu nu figurez ca asigurat in judetul in care locuiesc si lucrez totodata, (firma la care sant angajat avand sediul in alt judet) ci probabil in judetul in care-si are sediul firma. deci eu nu am dreptul la o consultatie medicala gratuita, la retete compensatorii si la orice fel de analize medicale in orasul in care locuiesc? cum se poate rezolva aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 21:25, 7 Ianuarie 2011
Buna seara !
De unde ati tras aceasta concluzie ?
Aveti toate aceste drepturi (conditionate de calitatea de asigurat , pe care o indepliniti) indiferent de locatia firmei la care sunteti angajat . Singurul eventual impediment poate fi dificultatea purtarii corespondentei (eliberarea adeverintelor care atesta calitatea de salariat) de catre angajator in conditiile date .
bine, am inteles asta!
dar daca firma isi are sediul intr-un judet iar eu locuiesc in alt judet, eu unde ar trebui sa fiu asigurat? in ce judet?
La domiciliu ....
pai nu figurez ca asigurat in judetul de domiciliu!
care sant avantajele si dezavantajele ce apar intr-o astfel de situatie?
ce pot sa fac?
Mergeti la orice Casa de Asigurari de Sanatate (din judetul dvs.) si in baza CNP va cauta in evidenta electronica pe tara si va gaseste ca asigurat (si va da si o dovada scrisa ca sunteti asigurat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul medical motiv de concediere? farcasanamaria farcasanamaria sotul meu a fost diagnosticat cu epicondilita cot drept, a fost la medicul ortoped si i-a dat 3 saptamani de concediu medical si tratament, a urmat tratamentul ... (vezi toată discuția)
În fișa medicală a copilului meu apar diverse boli de care nu a suferit și tratamente de care nu a beneficiat. ce pot face pentru a soluționa problema și în ce fel mă poate afecta acest lucru? Gianina Cosmina Gianina Cosmina Buna ziua.Am o fetita in varsta de 11luni. De cand s-a nascut am inscris-o la medicul meu de familie. Saptamana trecuta am dorit sa schimb medicul, am fost la ... (vezi toată discuția)
Boala de care sufar, imi ia dreptul de a mai munci in domeniul in care m-am pregatit... ContSters160566 ContSters160566 Buna seara! De o luna jumate, am aflat ca sufar de Hepatita B (boala care am luat-o acum 5 luni prin intermediul unei extractii dentare)... :((:((:((Problema ... (vezi toată discuția)