Buna seara! De o luna jumate, am aflat ca sufar de Hepatita B (boala care am luat-o acum 5 luni prin intermediul unei extractii dentare)... :((:((:((Problema mea este ca, pe unde ma duc sa ma angajez nu ma accepta nimeni (aici se pune problema ca, nu as da randament la locul de munca din cauza bolii)... #-o:sorry:Acum intrebarea mea catre dumneavoastra este: Credeti ca se poate sa iau un ajutor social pe caz de boala sau ceva pana imi revin putin? Mentionez faptul ca, am 10 ani vechime in cartea de munca. Ce ma sfatuiti sa fac?
Va multumesc anticipat!
Cu stima, Maria!
daca o comisie medicala stabileste ca nu sunteti apta de munca puteti primi pensie de boala daca nu inseamna ca puteti munci si nu este un impediment pt. angajare.
1. Constitutie Romaniei prevede la art.41 (1) ca, ”Dreptul la munca nu poate fi îngradit. Alegerea profesiei, a meseriei sau a ocupatiei, precum si a locului de munca este libera.”
2. Art. 7 din Legea nr.202/2002 dispune:
(1) Prin egalitatea de sanse si de tratament intre femei si barbati in relatiile de munca se intelege accesul nediscriminatoriu la:
a) alegerea ori exercitarea libera a unei profesii sau activitati;
b) angajare in toate posturile sau locurile de munca vacante si la toate nivelurile ierarhiei profesionale;
..
3. Puteti sesiza Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.
Recent m-am confruntat cu o situatie extrem de neplacuta... Cand am mers cu dosarul (ca eram chemata sa ma angajeze) la o firma sa-l depun, seful s-a uitat pe adeverinta data de medicul de familie unde scria ca sunt apta de munca... insa, trebuie sa fac din cand in cand repaus, sefului nu i-a placut asta si mi-a spus ca nu sunt competenta pentru postul respectiv! Intotdeauna voi intampina probleme de genul celei mentionate mai sus... :( In cazul asta, angajatorul va spune ca si cel de mai sus, ca nu sunt competenta pentru postul respectiv. Si asa-mi vor trece anii si nu voi mai lucra nimic pana nu fac tratamentul sa-mi revin putin... :((
Tocmai de asta-mi este frica de faptul ca, nu am cum sa dovedesc refuzul angajatorilor... Ca nu mi-se da un document prin care sa mi-se spuna ca nu corespund postului respectiv. Astfel, voi ramane o perioada lunga de timp fara servici si asta doar din cauza acesti boli!#-o Este adevarat ca obosesc foarte repede chiar si atunci cand stau... insa, ce vina am eu ca am contactat acest virus? Sau da am o vina... aceia ca am avut incredere intr-un medic dentist imputit, contactand boala prin instrumentele lui nesterilizate corespunzator...:((
Deci, se pare ca, nu este nimic de facut...?! Eu acum sunt pentru a doua oara in somaj... si mai am inca 3 luni somajul. Ce fac dupa, Dumnezeu cu mila.