avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tutela copiilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tutela copiilor

Buna seara,sunt divortata si am 2 copii minori in varsta de 3 si respectiv 5 ani.Vreau sa-i iau cu mine in strainatate dar nu stiu daca trebuie neaparat procura pentru ei de la tatal lor.Mentionez ca am tutela totala decisa in instanta.Astept raspuns urgent...Va multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: anik233 , utilizator 18:44, 8 Ianuarie 2011
Puteti pleca cu ei in strainatate prezentand hotararea judecatoreasca de incredintare, care sa poarte mentiunea definitiva si irevocabila si pasapoartele copiilor.
Avand in vedere ca minorii v-au fost incredintati printr-o hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila, nu aveti nevoie de acordul tatalui acestora pentru a parasi tara.
Aveti nevoie doar de hotararea prin care v-au fost incredintati spre crestere si educare legalizata cu mentiunea defintiva si irevocabila in original si pasaport pentru minori.
va multumesc mult de tot pentru raspuns..tot nu sunt lamurita deoarece intr-adevar scrie in hotarare ca instanta a fost deacord cu tot ce am cerut si anume:tutela copiilor,schimbarea numelui si pensie alimentara pentru copii...insa nu scrie nicaieri ca e hotarare definitiva si irevocabila...la sfarsit scrie ca avem drept de recurs in 30 de zile de la data comunicarii...spuneti-mi va rog cum sa fac sa fie definitiva si irevocabila..va multumesc din inima....
In ce data s-a pronuntat hotararea?
Si cand ati primit comunicarea acesteia?
Aveti atasata la hotarare o comunicare care trebuie sa contina o stampila cu data ajungerii la dvs.-destinatar.
Reveniti cu datele solicitate.
deci s-a pronuntat in data de 17 noiembrie si hotararea a venit acasa ieri si are si stampila cu data ajungerii

Alte discuții în legătură

Vreau sa plec vara asta in vacanta prin europa cu fetita mea danutlucian13 danutlucian13 vreau in vara asta sa plec in vacanta prin europa cu fetita mea,eu sunt divortat legal de sotie iar fetita mi-a fost incredintata mie la divort de instanta cu ... (vezi toată discuția)
Pasaport minori balauvalentina balauvalentina Buna ziua , am si eu o intrebare daca eu am custodia copiilor si vreau sa le iau in Germania am nevoie de semnatura tatalui copiilor in momentu cand vreau sa ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca... aisha10 aisha10 Buna seara!Am primit hotararea de divort cu termen de 30 de yile pentru recurs.Daca in aceasta perioada,de 30 de yile,fostul sot nu face recurs,voi primi ... (vezi toată discuția)