avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tutela copiilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tutela copiilor

Buna seara,sunt divortata si am 2 copii minori in varsta de 3 si respectiv 5 ani.Vreau sa-i iau cu mine in strainatate dar nu stiu daca trebuie neaparat procura pentru ei de la tatal lor.Mentionez ca am tutela totala decisa in instanta.Astept raspuns urgent...Va multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: anik233 , utilizator 18:44, 8 Ianuarie 2011
Cred ca nu ati citi bine pe ea, este cu apel si nu cu recurs -in 30 de zile de la comunicare.
Inepand de astazi calculati 30 zile calendaristice ( deci cu sambete si duminici cu tot) , iar ziua comunicarii si ziua in care se implineste termenul de 30 de zile nu se iau in calcul-intre ele trebuie sa ramana 30 de zile libere-calendaristice .
Apoi, verificati dupa expirarea termenului de apel, daca s-a declarat apel sau nu de catre sotul dvs. si daca nu , atunci puteti legaliza hotararea cu mentiunea definitiva si irevocabila.
Pentru legalizare este necesar sa formulati o cerere adresata presedintelui instantei, cerere la care veti anexa o taxa de timbru de 2.00 lei, un timbru jud. de 0,15 lei si hotararea pe care ati primit-o.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Ianuarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
da..de apel e vorba ...nu stiam toate astea .va multumesc foarte mult pentru ajutor. ...o seara buna!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa plec vara asta in vacanta prin europa cu fetita mea danutlucian13 danutlucian13 vreau in vara asta sa plec in vacanta prin europa cu fetita mea,eu sunt divortat legal de sotie iar fetita mi-a fost incredintata mie la divort de instanta cu ... (vezi toată discuția)
Pasaport minori balauvalentina balauvalentina Buna ziua , am si eu o intrebare daca eu am custodia copiilor si vreau sa le iau in Germania am nevoie de semnatura tatalui copiilor in momentu cand vreau sa ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca... aisha10 aisha10 Buna seara!Am primit hotararea de divort cu termen de 30 de yile pentru recurs.Daca in aceasta perioada,de 30 de yile,fostul sot nu face recurs,voi primi ... (vezi toată discuția)