Buna seara,sunt divortata si am 2 copii minori in varsta de 3 si respectiv 5 ani.Vreau sa-i iau cu mine in strainatate dar nu stiu daca trebuie neaparat procura pentru ei de la tatal lor.Mentionez ca am tutela totala decisa in instanta.Astept raspuns urgent...Va multumesc anticipat!!!
Cred ca nu ati citi bine pe ea, este cu apel si nu cu recurs -in 30 de zile de la comunicare.
Inepand de astazi calculati 30 zile calendaristice ( deci cu sambete si duminici cu tot) , iar ziua comunicarii si ziua in care se implineste termenul de 30 de zile nu se iau in calcul-intre ele trebuie sa ramana 30 de zile libere-calendaristice .
Apoi, verificati dupa expirarea termenului de apel, daca s-a declarat apel sau nu de catre sotul dvs. si daca nu , atunci puteti legaliza hotararea cu mentiunea definitiva si irevocabila.
Pentru legalizare este necesar sa formulati o cerere adresata presedintelui instantei, cerere la care veti anexa o taxa de timbru de 2.00 lei, un timbru jud. de 0,15 lei si hotararea pe care ati primit-o.