avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata concediu neefectuat in cazul demisiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata concediu neefectuat in cazul demisiei

Buna ziua,

La multi ani!

As vrea sa stiu daca am dreptul la plata concediului pe 2011 in cazul in care imi dau demisia azi. Mentionez ca anul fiscal incepe in luna octombrie la compania unde lucrez.

Multumesc pt timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:47, 3 Ianuarie 2011
Potrivit dispozitiilor Codului Muncii, la incetarea c.i.m. se va compensa in bani CO neefectuat.
Multumesc pt raspuns ! Stiam ca in codul muncii este specificat faptul ca se plateste CO neefectuat, insa ma gandeam ca noul an a inceput de curand si angajatorul ar putea invoica motivul ca nu aveam cand sa-mi iau zilele de concediu pana acum. Vroiam sa elimin si aceasta posibilitate.
Legea este clara in acest sens ... orice motiv ar invoca angajatorul, aveti dreptul la incetarea c.i.m. sa va compenseze in bani CO neefectuat.
Inca o intrebare :). Se va plati tot CO neefectuat pe anul in curs,respectiv 21 de zile...sau doar CO neefectuat aferent lunilor noiembrie si decembrie?
Multumesc pentru raspuns!
Se va plati doar CO neefectuat aferent perioadei lucrate ... care este perioada lucrata?

Alte discuții în legătură

Demisie glyoto glyoto Buna, Stiti daca in cazul in care ne depunem demisia ni se deconteaza zilele de concediu cu plata? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna la iesirea la pensie. neculai29 neculai29 Mentionez ca in luna septembrie 2015 am iesit la pensie si mai aveam de efectuat 6 zile de C.O. pe anul in curs din cele 20 . Mai am dreptul la plata celor 6 ... (vezi toată discuția)
Plata in bani a concediului de odihna neefectuat magda2004 magda2004 buna ziua! Lucrez intr-o institutie publica iar in anul 2011 nu am efectuat concediul de odihna, intrebarea este daca pot sa solicit sa-mi fie platit acest ... (vezi toată discuția)