avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata pentru un an de zile
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata pentru un an de zile

buna ziua.
daca un coleg face cerere de concediu fara plata pentru un an de zile, cine preia atributiunile in conditiile in care acest post este unic, si cu un numar de salariati foarte mic in aceasta institutie.
SE POATE INCADRA O ALTA PERSOANA PE ACEST POST PE O PERIOADA DE UN AN DE ZILE.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:25, 3 Ianuarie 2011
Se poate face o incadrare pe perioada determinata, care nu poate fi mai mare de 24 luni.
Codul muncii:

Art. 82. - (1) Contractul individual de munca pe durata determinata nu poate fi incheiat pe o perioada mai mare de 24 de luni.
(2) In cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui contract individual de munca este suspendat, durata contractului va expira la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular.
Se poate angaja o alta persoana pe durata suspendarii c.i.m. .... c.i.m. va fi incheiat pe durata determinata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cdd pentru inlocuire persoana plecata in ccc ama_1810 ama_1810 Buna ziua, In tipizatul de contract pe durata determinata pentru inlocuirea unei colege aflata in CCC am urmatorul paragraf: \"DURATA CONTRACTULUI a) ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata ContSters81099 ContSters81099 Buna ziua, Care este perioada maxima pe care se poate incheia un contract de munca pe perioada determinata? Multumesc (vezi toată discuția)
Cim pe perioada determinata tefelica tefelica Buna seara. Vreau sa-mi analizati si mie urmatoarea situatie in care ma aflu. Am un CIM pe perioada determinata inlocuind titulara de post. Initial am avut ... (vezi toată discuția)