avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Obligatiile de plata la fondul national unic de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Obligatiile de plata la fondul national unic de asigurari sociale de sanatate

Buna ziua
va rog sa-mi spuneti cum e cu CAS-urile
Parintii mei au infintat o activitate familiara in 1999.
acum a primit o decizie de impunere cu datorii pe anul 2005.
Mentionez ca au fost asociati mama-50%, tata-25%, sora -25% fara a fi cineva angajat,in aceasta asociatie.
in anul 2005 -anul de referire, mama era bolnava cu handicap gradul I( persoana cu dializa), iar tata este pensionar
Spuneti-mi varog daca e normal sa se plateasca aceste contributii, si dupa ce baza de calcul s-au facut deciziile de impunere trimise de CAS , pentru ca sunt sume uriase ??????????????????????????????








Cel mai recent răspuns: coman cristina , utilizator 10:29, 7 Ianuarie 2011
s-au luat de la administratia financiara declaratiile pe care le-ati depus pt plata impozitului pe profit deacolo si-au luat datele si dupa ele au emis acele decizii de impunere cu penalizari si dobanzi enormeeeeee,caci asa am primit si eu 14000 contributia si 1200 penalizari + dobanzi ,e o tara de .........#-o
scuze 12000 penalizari + dobanzi nu 1200
+
ok , zicica de la administratia financiara au luat datele , dar in anul 2005- anul de referinta , asociatia familiala -pe atunci a iesit in pierdere ?????????:sorry:
chiar daca in 2005 ati iesit in pierdere (nu ati avut profit) cas au luat in calcul 6 salarii minime brute pe economie la care au pus 5,5% sau 6,5% ca nu mai stiu cat si le-a iesit lor contributia ca asa spune legea.......,acum cat este contributia pe 2005? puneti 6 salarii minime brute pe economie si calculati 5,5% si vedeti daca va da cat este pe decizie.....o prostie ce mai........,ca sa-ti ia statul banii care nu i-ai facut asta e .........

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cas intreprindere familiala cldneagoe cldneagoe am o intreprindere familiala din 2003. suntem 2 asociati,asociatia functioneaza si in prezent. in toata aceasta perioada eu am fost angajata cu carte de munca ... (vezi toată discuția)
Contributie sanatate sezar sezar Buna ziua, va rog lamuriti-ma si pe mine :tata a avut un pfa doar 8(opt) luni in primele luni ale anului 2005,a platit un impozit pe baza venitului estimat ... (vezi toată discuția)
Impozitare pfa valentin.ropota valentin.ropota In situatia in care pfa este angajat la stat si are retineri din salariu la sanatate si pensie trebuie sa mai plateasca ceva la CASS si CAS ca si PFA fara ... (vezi toată discuția)