Buna ziua
va rog sa-mi spuneti cum e cu CAS-urile
Parintii mei au infintat o activitate familiara in 1999.
acum a primit o decizie de impunere cu datorii pe anul 2005.
Mentionez ca au fost asociati mama-50%, tata-25%, sora -25% fara a fi cineva angajat,in aceasta asociatie.
in anul 2005 -anul de referire, mama era bolnava cu handicap gradul I( persoana cu dializa), iar tata este pensionar
Spuneti-mi varog daca e normal sa se plateasca aceste contributii, si dupa ce baza de calcul s-au facut deciziile de impunere trimise de CAS , pentru ca sunt sume uriase ??????????????????????????????
s-au luat de la administratia financiara declaratiile pe care le-ati depus pt plata impozitului pe profit deacolo si-au luat datele si dupa ele au emis acele decizii de impunere cu penalizari si dobanzi enormeeeeee,caci asa am primit si eu 14000 contributia si 1200 penalizari + dobanzi ,e o tara de .........#-o
ok , zicica de la administratia financiara au luat datele , dar in anul 2005- anul de referinta , asociatia familiala -pe atunci a iesit in pierdere ?????????:sorry:
chiar daca in 2005 ati iesit in pierdere (nu ati avut profit) cas au luat in calcul 6 salarii minime brute pe economie la care au pus 5,5% sau 6,5% ca nu mai stiu cat si le-a iesit lor contributia ca asa spune legea.......,acum cat este contributia pe 2005? puneti 6 salarii minime brute pe economie si calculati 5,5% si vedeti daca va da cat este pe decizie.....o prostie ce mai........,ca sa-ti ia statul banii care nu i-ai facut asta e .........
Impozit pfa
gabipfa
Am pfa cu venit brut estimat 2500 ron pe an trebuie sa platesc pana pe 25 martie 16% din venitul estimat prima trim , ce imi este neclar unde platesc cas 5.5% ... (vezi toată discuția)