avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pfa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pfa

Am pfa cu venit brut estimat 2500 ron pe an trebuie sa platesc pana pe 25 martie 16% din venitul estimat prima trim , ce imi este neclar unde platesc cas 5.5% si la casa de pensii 31.3% pe ce baza , cu ce documente si trebuie sa fac . specific ca la ANAF am depus doar declaratia 220.
si nu am primit de la ei decizia de impunere pana acum
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Martie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: mediator_comeaga , utilizator 08:06, 22 Martie 2013
Atat impozitul pe profit, cat si contributia de asigurari sociale in cota de 31,3% si contributia de asigurari sociale de sanatate in cota de 5,5% se achita la unitatea fiscala de domiciliu.
Trebuie depusa si declaratia 200, pana pe 25 mai.

In mod normal se achita in baza deciziei de impunere.

In cazul in care nu se primeste decizia de plati anticipate pina la 15 martie, contribuabilul va efectua plata anticipata de impozit aferenta trimestrului I, la nivelul impozitului platit pentru trimestrul IV al anului anterior, urmand ca diferenta sa se regularizeze pe celelate 3 termene de plata ramase.

Declararea veniturilor care reprezinta baza lunară de calcul a contributiilor sociale se realizeaza prin depunerea “Declaratiei privind venitul asigurat la sistemul public de pensii”, iar plata, pe baza “Deciziei de impunere privind obligatii de plată cu titlu de contribuţii de asigurari sociale”.

CASS se calculeaza pe baza informatiilor din formularul 200 si se plateste in baza deciziei de impunere anuala, pe baza careia se regularizeaza sumele datorate cu titlu de plati anticipate.




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor simulare la concret al calcului taxelor la stat pentru pfa (fara tva / servicii web) an 2012-2013 romeot27 romeot27 Buna, Am un PFA deschis in luna 10.2012. Au trecut 6 luni de atunci si am facturi emise in valoare de 14000 RON. Nu sunt angajat in alta parte, deci sunt ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala-contributii la bugetul statului elena vilculescu elena vilculescu Va rugam sa-mi raspundeti: daca titularul unei Intrprinderi Individuale care nu are inca angajati,obiectul de activitate fiind prestari servicii,poate plati ... (vezi toată discuția)
Ce cotizatii plateste mediatorul? Ramona24 Ramona24 Ce cotizatii/contributii plateste mediatorul in situatia in care acesta mai este angajat cu contract de munca- la o firma cu alt obiect de activitate ... (vezi toată discuția)