avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatii

Multumesc pentru raspuns.Tatal meu poate ataca contractul de donatie daca eu donez jumatate din apartament sotului meu?
Dar daca il vand si ne cumparam o casa trebuie neaparat sa specificam ca provenienta banilor provin din vanzarea bunului donat ?
Cel mai recent răspuns: sd2010 , utilizator 16:40, 3 Ianuarie 2011
In principiu tatal dvs. nu poate sa va impiedice sa dispuneti de bunul primit donatie, decat daca v-ar fi pus vreo conditie in acest sens.Daca vindeti bunul si doriti sa achizitionati altul cu banii obtinuti, este optiunea dvs. daca specificati provenienta banilor pentru ca noul imobil sa ramana bunul dvs. propriu, sau daca il includeti si pe sot in contract, pentru ca el sa devina coproprietar devalmas.
Va multumesc mult pentru raspuns.
Sa inteleg ca nu este nici o lege care ma obliga sa precizez provenienta banilor?( pentru ca acesti bani vor rezulta din vanzarea bunului obtinut prin donatie)
Nu există o asemenea lege. Dacă vreţi declaraţi de unde provin banii dacă nu, nu. Dacă doriţi să donaţi soţului jumătate de apartament (în cazul în care nu aveţi interdicţie de înstrăinare) nu sunteţi obligată să înştiinţaţi tatăl sau pe oricine altcineva cu privire la întocmirea actului. E bunul dumneavoastră, faceţi ce vreţi cu el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte apartament sot si sotie ContSters212553 ContSters212553 Tatal meu a cumparat un apartament la care a participat si sotia cu 20% din valoarea apartamentului, desii in acte e trecut doar tatal meu,La anu vreau ca ... (vezi toată discuția)
Partaj la multa vreme dupa divort cion59 cion59 Bună ziua. Am fost căsătorit și am împreună cu fosta soție un apartament. Avem împreună și 2 copii. Am divorțat însă acum 12 ani dar nu am făcut ... (vezi toată discuția)
Aș vrea să-i vând soțului meu 50% din imobilul meu, cu o clauză care să nu afecteze dreptul copilului nostru dacă el va face un copil cu altă femeie. cum să procedez? FlorentinaFIZ FlorentinaFIZ Sunt casatorita, detin in proprietate un imobila bun propriu, unic proprietar, dobandit inaintea casatoriei. Cu sotul meu am un copil in varsta de 5 ani. ... (vezi toată discuția)