Multumesc pentru raspuns.Tatal meu poate ataca contractul de donatie daca eu donez jumatate din apartament sotului meu?
Dar daca il vand si ne cumparam o casa trebuie neaparat sa specificam ca provenienta banilor provin din vanzarea bunului donat ?
In principiu tatal dvs. nu poate sa va impiedice sa dispuneti de bunul primit donatie, decat daca v-ar fi pus vreo conditie in acest sens.Daca vindeti bunul si doriti sa achizitionati altul cu banii obtinuti, este optiunea dvs. daca specificati provenienta banilor pentru ca noul imobil sa ramana bunul dvs. propriu, sau daca il includeti si pe sot in contract, pentru ca el sa devina coproprietar devalmas.
Va multumesc mult pentru raspuns.
Sa inteleg ca nu este nici o lege care ma obliga sa precizez provenienta banilor?( pentru ca acesti bani vor rezulta din vanzarea bunului obtinut prin donatie)
Nu există o asemenea lege. Dacă vreţi declaraţi de unde provin banii dacă nu, nu. Dacă doriţi să donaţi soţului jumătate de apartament (în cazul în care nu aveţi interdicţie de înstrăinare) nu sunteţi obligată să înştiinţaţi tatăl sau pe oricine altcineva cu privire la întocmirea actului. E bunul dumneavoastră, faceţi ce vreţi cu el.