avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inchei activitatea unei firma,momentan.Cum???
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inchei activitatea unei firma,momentan.Cum???

Buna ziua.Am o mare problema pe care trebuie sa o rezolv urgent: in august 2007 am infiintat un SRL, avand principalul obiect de activitate 5121-''comertul cu ridicata al cerealelor,semintelor si furajelor'', am avut un punct de lucru in curtea unei rude de la tara (pe care am si angajat-o ca vanzator) si acum din cauza unor neintelegeri provocate de neindeplinirea indatoririlor de catre aceasta, mi-a impus sa imi gasesc alt vanzator si implicit alt spatiu pentru desfasurarea activitatii (posed un chiosc amplasat pe terenul lor-in baza unui contract de comodat).
Ma vad nevoita sa imi inchid activitatea, deoarece in cateva zile pana la 1.04 nu as gasi nici o solutie. Totusi firma nu vreau sa o inchid, in speranta ca voi gasi alt spatiu sau voi continua cu alt profil.
Problema este ce nu stiu ce e de facut in astfel de situatie, -ma refer la acte, cum retrag marfa ramasa (stocul) care practic va fi o pierdere imensa, obiectele de inventar( casa de marcat, cantar chiosc) etc -practic ce trebuie facut, dar mentionez ca firma vreau sa o pastrez dar fara activitate.
Va multumesc anticipat si astept raspunsuri urgente care sa imi fie de ajutor.
Cel mai recent răspuns: Paraschiva Anghel , Avocat 18:07, 26 Martie 2008

puteti declara firma ca inactiva .....(trebuie sa va atentionez insa ca acest lucru necesita o inspectie fiscala, iar la reactivare vor veni din nou in inspectie fiscala) si in aceasta perioada de inactivitate nu trebuie sa intocmiti declaratii.

Am inteles ca vreti sa pastrati firma...dar sa nu mai aveti stocuri si nici active corporale (mijloace fixe sau obiecte de inventar).

As vrea sa va intreb daca sunteti platitor de impozit pe veniturile microintreprinderilor sau platitor de impozit pe profit, deoarece sunteti implicatii la deductibilitatea cheltuielilor si a TVA.

Trebuie inchis punctul de lucru si suspendata activitatea (pe maxim 3 ani).
Hotarare AGA in acest sens, inregistrata la Registrul Comertului.
Daca gasiti un spatiu, faceti alta hotarare AGA privind reluarea activitatii.
Nu e obligatoriu sa vina cineva in inspectie, pt. ca se suspenda activitatea (iar cat timp este suspendata, in niciun caz).
Ultima modificare: Miercuri, 26 Martie 2008
Lorena Chirila, Avocat
In baza unei hot AGA se poate suspenda activitatea soc atata timp cat ai nevoie pentru a gasi un alt spatiu .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caen pui de o zi si furaje livius_sv livius_sv Va rog sa-mi spuneti la ce CAEN pot incadra activitatea de vanzare catre populatie a puilor de gaina de o zi, de asemenea vanzarea catre populatie a furajelor ... (vezi toată discuția)
Radiere firma inactiva ElenaLuisa ElenaLuisa Spuneti-mi va rog, o firma care e inactiva dar care si-a depus toate declaratiile si nu mai are nici o datorie, are 2 asociati care vor sa o licideze, radieze, ... (vezi toată discuția)
Comert cu cereale CVASI CVASI Buna seara, Ce obligatii are o firma cu caen (4621) Comert cu ridicata al cerealelor, semintelor, furajelor si tutunului neprelucrat si ce declaratii ... (vezi toată discuția)