avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie 2011
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie 2011

Pe 8 decembrie primul copil a implinit 2 ani, iar pe 10 ianuarie 2011 se va naste al 2-lea copil.
1) Pentru perioada 8 decembrie si pana nasc trebuie sa cer concediu medical ?
2) Dupa ce nasc, trebuie sa mai am concediu medical cele 42 zile lucratoare ?
3) La calculul indemnizatiei pt crestere copil 2011 se iau in calcul indemnizatiile primite in 2010 ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:39, 3 Ianuarie 2011
1. Primiti indemnizatie pentru CCC1 si pentru ziua de 8 decembrie, ziua in care copilul implineste 2 ani.
2. Incepand cu 9 decembrie puteti lua concediu prenatal (sarcina) si apoi pe cel postnatal (lauzie) cel putin 42 de zile. Dar atentie ca OUG 111/2010 spune ca se acorda CCC dupa terminarea concediului de maternitate (126 zile). Sa asteptam normele de aplicare sa vedem ce precizeaza.
3. Din OUG 111/2010 intelegem ca se iau in calcul indemnizatiile pentru CCC1 dar, tot asa, sa asteptam sa apara normele de aplicare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere a copilului/sarcina valer_valy valer_valy Buna ziua. As dori sa va cer sfatul in cazul unei cunostinte care nu stie cum trebuie sa procedeze... O femeie care se afla in concediu de crestere a ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal ioana_tm ioana_tm Buna ziua. Sunt insarcinata si trebuie sa nasc in 23-25 ianuarie 2012. De cand as putea sa intru in concediu prenatal? Eu as dori sa imi iau din 19 noiembrie ... (vezi toată discuția)
Continuitate indemnizatie crestere copil, pentru al doilea copil. Sitz Sitz Buna ziua! Am o nelamurire pe care as vrea s-o rezolv cu ajutorul dvs. Sotia mea primeste indemnizatia de crestere copil, valabila pana in luna aprilie, mai ... (vezi toată discuția)