Acum cateva luni am primit de la AJOFM o instiintare prin care imi spuneau ca trebuie sa restitui somajul acordat dupa terminarea facultatii deoarece in acea perioada am urmat un modul pedagogic in cadrul universitatii pe care l-am platit din banii mei.....nu mi se pare corect sa nu pot sa imi fac studiile din propriile mele resurese, iar statul sa nu-mi mai ofere somaj nici macar dupa ce am terminat acel modul.....am impresia ca acest "stat" vrea sa stam .......sa ne mancam linistiti somajul.....sa nu cumva sa mai facem vreun curs......ca ne taie acest, si asa mic, ajutor....ne pune in situatia de a alege intre a sta 9 luni acasa sa luam somaj si a urma alta forma de invatamant si a nu mai primi acest somaj........
Ce se intelege de fapt prin "forma de invatamant"...banuiesc ca aici e portita de scapare a unora......
1. Art.44, lit.m) din legea 76/2002 spune ca somerilor proveniti din absoventi le inceteaza plata indemnizatiei de somaj la data admiterii într-o formã de învãţãmânt.
2. Incercati un e-mail la ANOFM si intrebati daca forma de invatamant urmata de dvs. face parte din cele interzise de lege pe parcursul perioadei de somaj indemnizat.
3. Si mie mi se pare absurda, ilogica o astfel de prevedere legala.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Interpretare lege
turkn
Am nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru a ma lamuri in urmatoarea problema,referitor la Legea 76/2002 actualizata .
ART. 44
Incetarea platii ... (vezi toată discuția)
Somaj facultate
WriTor
Va salut.Cineva a depus dosarul de somaj(absolvent liceu),dar si dosarul de admitere la facultate.In primul caz este chemat la AJOFM dupa intai august ,iar ... (vezi toată discuția)