avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... concediu ingrijire copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

concediu ingrijire copil

daca unul din parinti a beneficiat de concediu pt ingrijirea copilului de trei ori (primele trei nasteri) celalalt parinte ar putea beneficia de concediu in cazul unui al patrulea copil ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:44, 3 Ianuarie 2011
Art. 9 din OUG nr.111/2010 prevede :
(1) Concediul si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin. (1), art. 5 si 6, precum si stimulentul de insertie prevazut la art. 7 se cuvin pentru fiecare dintre primele 3 nasteri sau, dupa caz, pentru primele 3 situatii prevazute la art. 8 alin. (2).
(2) La stabilirea celor 3 nasteri si, dupa caz, a celor 3 situatii se iau in calcul si cele pentru care s-a beneficiat de concediu si indemnizatie, precum si de stimulent in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile si completarile ulterioare.
....

Art. 10
(1) Persoanele care indeplinesc conditiile prevazute la art. 2 au dreptul la concediu fara plata indemnizatiei pentru cresterea copilului dupa primele 3 nasteri sau, dupa caz, dupa primele 3 situatii prevazute la art. 8 alin. (2).
(2) Durata concediului prevazut la alin. (1) este de 4 luni si se acorda integral, o singura data, fiecaruia dintre parintii firesti ai copilului sau, dupa caz, persoanelor prevazute la art. 8 alin. (2), in perioada pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv a varstei de 3 ani, in cazul copilului cu handicap.
(3) Cererea pentru acordarea concediului fara plata indemnizatiei pentru cresterea copilului se depune si se inregistreaza la angajator, pe baza livretului de familie sau a certificatului de nastere al copilului.

Prin urmare, pentru cea de-a patra nastere nu se mai beneficiaza de indemnizatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea celui de al saptelea copil iudith2000 iudith2000 Buna ziua!Nu sunt pregatita referitor la subiect si as avea urmatoarea speta:Daca o femeie are 6 copii,ultimul nascut in 2010 si acum e insarcinata cu al 7 lea ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru ingrijirea copilului Caserutu Caserutu Am 38 de ani, am trei copii, primul nascut in 1997, cel de al doilea in 1999, cel de al treilea nascut in 2010 , pentru care acum ma aflu in concediu pentru ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru al patrulea copil disina disina daca o familie cu patru copii care nu a beneficiat de indemnizatie pt. cresterea copilului niciodata,are dreptul sa primeasca indemnizatie pt. cel de al 4-lea ... (vezi toată discuția)