avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru cresterea celui de al saptelea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru cresterea celui de al saptelea copil

Buna ziua!Nu sunt pregatita referitor la subiect si as avea urmatoarea speta:Daca o femeie are 6 copii,ultimul nascut in 2010 si acum e insarcinata cu al 7 lea copil,beneficiaza de indemnizatia pentru cresterea copilului,pentru acest ultim nascut?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:43, 2 Martie 2012
banuiesc ca da chiar daca a fost in concediu de crestere a copilului cu cel nascut in 2010
Sa spuna pentru cati copii si in ce perioade a beneficiat de indemnizatie pentru CCC.
Beneficiaza numai daca cel de-al saptelea copil este cel de-al treilea copil care s-a nascut dupa data de 01.01.2006 ...

OUG nr.111/2010
Art. 9
(1) Concediul şi indemnizaţia lunară prevăzute la art. 2 alin. (1), art. 5 şi 6, precum şi stimulentul de inserţie prevăzut la art. 7 se cuvin pentru fiecare dintre primele 3 naşteri sau, după caz, pentru primele 3 situaţii prevăzute la art. 8 alin. (2).
(2) La stabilirea celor 3 naşteri şi, după caz, a celor 3 situaţii se iau în calcul şi cele pentru care sa beneficiat de concediu şi indemnizaţie, precum şi de stimulent în baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 7/2007, cu modificările şi completările ulterioare.
......

Art. 10
(1) Persoanele care îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 2 au dreptul la concediu fără plata
indemnizaţiei pentru creşterea copilului după primele 3 naşteri sau, după caz, după primele 3
situaţii prevăzute la art. 8 alin. (2).
(2) Durata concediului prevăzut la alin. (1) este de 4 luni şi se acordă integral, o singură dată, fiecăruia dintre părinţii fireşti ai copilului sau, după caz, persoanelor prevăzute la art. 8 alin. (2), în perioada până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv a vârstei de 3 ani, în cazul copilului cu handicap.
(3) Cererea pentru acordarea concediului fără plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului se depune şi se înregistrează la angajator, pe baza livretului de familie sau a certificatului de naştere al copilului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie ccc pentru al patrulea copil primaryteacher primaryteacher Cazul acestei doamne este urmatorul: Are 4 copii nascuti dupa ianuarie 2006.Pentru cel de-al doilea si al treilea a beneficiat de indemnizatie crestere ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil zahariebala zahariebala daca unul din parinti a beneficiat de concediu pt ingrijirea copilului de trei ori (primele trei nasteri) celalalt parinte ar putea beneficia de concediu in ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru ingrijirea copilului Caserutu Caserutu Am 38 de ani, am trei copii, primul nascut in 1997, cel de al doilea in 1999, cel de al treilea nascut in 2010 , pentru care acum ma aflu in concediu pentru ... (vezi toată discuția)