avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacerea contractului de munca individual art.61 lit ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacerea contractului de munca individual art.61 lit a

am un proces cu angajatorul pe decizia de desfacere CIM absente nemotivate
la pronuntare completu de judecata a respins ca actiune nefondata.actiunea mea a aratat clar pe documente ca nu am beneficiat de o cercetare disciplinara conform codului muncii :
- convocarea se face in scris de catre comisia de cercetare nominalizata de angajator,prima instiintare de care sa folosit in instanta nu a fost trimisa de catre comisie si nici nu a putut fi justificata a fi primita cu confirmare de la posta
- singura convocare ptr cercetare disciplinara am primit cu o zi inainte de a fi chemat la cercetare data cand mi-a fost luata o declaratie de un singur mebru si in aceeasi zi sa incheiat si cercetarea prin concluzia a aceluiasi mebru
- nu am beneficiat desi am cerut asistenta sindicala,acest lucru fiind confirmat si de martori
- in litigiile de munca angajatorul poate depune dovezile in apararea sa pana la prima infatisare , angajatorul nu poate sa ma depuna noi probe dupa ce procesul a inceput , i s-a permis angajatorului depunerea de noi declaratii a martorilor in timpul procesului
- in decizia de desfacere nu a aratat motivele ptr care au fost inlaturate apararile formulate de catre salariat
- nu am fost audiat de catre comisie , desi trebuia , consemnat intrebari ale comisiei si raspunsuri ale salariatului intr-un proces verbal
VA ROG SA-MI SPUNETI DACA DECIZIA A FOST CORECT JUDECATA DEOARECE ACESTE LUCRURI ENUMERATE DE MINE , CONFORM CODULUI MUNCII SUNT CONSIDERATE NULE DE DREPT
VA ROG SA MA SFATUITI CE POT SA FAC IN CONTINUARE SI CUM FATA DE DECIZIA LUATA
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:13, 3 Ianuarie 2011
In termen de 10 zile de la data primirii hotararii instantei de fond, puteti formula recurs criticand hotararea ca fiind netemeinica si nelegala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere cim pentru absente nemotivate marinar marinar Buna ziua, am un angajat care a fost in Comcediu medical timp de o luna, de la data de 01.05. trebuia sa se prezinte la locul de munca dar nu a venit, nu a ... (vezi toată discuția)
Abs nemotivate alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna seara, Am urmatoarea problema: un salariat lipseste nemotivat din data de 12.12.2012, vineri 14.12.2012 am primit si inregistrat referatul, cu data de ... (vezi toată discuția)
Demisie sau concediere? maria3000 maria3000 Buna ziua tuturor!!! Va rog mult sa ma ajutati intr-o problema pe care am incercat sa o rezolv singura dar nu am reusit: patronul meu doreste sa inchida doua ... (vezi toată discuția)