Am divortat in 2004,minora a ramas in grija mea iar fostul sot a fost obligat la plata sumei de 60 lei lunar.Cu aproximativ 3 ani in urma l-am dat in judecata pentru marirea pensiei,tribunalul fixand suma de 600,calcul facut dupa veniturile acestuia.In luna octombrie 2008 tribunalul DR TR SEVERIN a dat aceasta hotarare irevocabila,dar din acel moment nu am mai primit nici un ban. Am depus o plangere la politie ,unde sa facut un nou dosar pentru cercetari,apoi a fost trimis parchetului unde a stat cam 10 luni fara un rezultat.Intr-un final a ajuns la judecatorie ca dosar penal,au avut loc 5 infatisari,dar nu sa judecat motivul fiind lipsa de procedura.Vreau sa precizez ca fostul sot este stabilit in strainatate,dar la dosar sunt toate actele necesare cu domiciliul ,locul de munca.Va rog sa-mi spuneti ce pot sa mai fac si la ce sa ma astept.Va multumesc.
va rog sa ma ajutati cu un raspuns,daca nici la urmatoarea infatisare nu se primeste confirmarea,e posibil sa se incheie dosarul fara a se judeca. daca paratul este de negasit,legea nui poate face nimic?
Daca ati depus contractul de munca, va fi dispusa poprirea venitului , respectand plafonul stabilit de catre instanta de judecata , pentru pensia de intretinere.
Prezenta paratului nu este obligatorie, dar nici nu va ajuta.
Relevante sunt inscrisurile privind veniturile obtinute, ce prezinta caracter de continuitate , si cele ce mentioneaza societatea unde fostul sot presteaza o activitate remunerata.
Fiind dispusa poprirea veniturilor, masura obligatorie in cazul copiilor minori, obligatia de intretinere nu va mai putea fi eludata.
( neplata , cu rea credinta , a pensiei de intretinere, timp de doua luni, in mod consecutiv , constituie infractiunea de abandon de familie, sanctionala cu inchisoarea ).
Contractul de munca a fost depus de el in urma cu 2 ani si tribunalul a dat o hotarare pe care el nu a respectato.In urma cu 5 luni sa redeschis un nou dosar p. Tin sa precizez ca de 2 ani nu am mai primit nici un ban.
Puteti apela la un executor pentru punerea in executare a hotararii. Pentru sumele restante puteti sa ii executati silit bunurile pe care acesta le detine.