avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chitanta retroactiva
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chitanta retroactiva

As vrea sa stiu daca se poate face o chitanta notariala retroactiva pentru bani primiti acum 13 ani si care este valabililatea si eficacitatea ei in instanta . Multumesc
emma_elena a scris:

As vrea sa stiu daca se poate face o chitanta notariala retroactiva pentru bani primiti acum 13 ani si care este valabililatea si eficacitatea ei in instanta . Multumesc

Nu cred ca va ganditi la falsificarea unui inscris, asa ca detaliati problema pt a va putea ajuta.
avluci a scris:

emma_elena a scris:

Nu cred ca va ganditi la falsificarea unui inscris, asa ca detaliati problema pt a va putea ajuta.
Nu e vorba de falsificare ci doar de faptul ca parintii mei au vandut o garsoniera mostenita iar banii obtinuti au fost dati fratelui meu fara niciun fel de act. Acest lucru s-a intamplat cu mai bine de 13 ani in urma si fratele meu nu vrea sa dea nici o declaratie privind insusirea banilor. Ce valabilitate are daca parintii mei,amandoi , declara ca banii obtinuti au fost dati fratelui meu la data vinderii garsonierei??? Avem nevoie de aceasta declaratie pentru ca mai tarziu ,la deschiderea succesiunii,dupa moartea ambilor parinti, acesta act sa poata fi valabil la rezerva succesorala. Va multumesc!
Nu se pot face acte retroactive! Si oricum, daca el nu recunoaste, cum semneaza ca a primit banii? :-/
Trebuie sa gasiti o alta solutie. Depinde de situatia concreta, cum s-au dat banii, cum i-a folosit fratele... in functie de asta dv. veti putea folosi si gasi alte dovezi.
Si explicati putin cum adica sa fie valabil la rezerva? Nu inteleg asta...
La notar nu se poate data un act nici macar cu data de ieri.Ceea ce vreti cu retroactivitatea este exclus.
Cu acea declaratie notariala puteti incerca sa o faceti la un notar.Se va mentiona ca banii s-au dat acum 13 ani dar va purta data actuala.
Ar putea sa va fie de folos intr-un proces ulterior cu fratele aceasta declaratie.Inteleg ca banii au fost donati fratelui.

avocat Claudiu Lascoschi
AVLIL a scris:

Nu se pot face acte retroactive! Si oricum, daca el nu recunoaste, cum semneaza ca a primit banii? :-/
Trebuie sa gasiti o alta solutie. Depinde de situatia concreta, cum s-au dat banii, cum i-a folosit fratele... in functie de asta dv. veti putea folosi si gasi alte dovezi.
Si explicati putin cum adica sa fie valabil la rezerva? Nu inteleg asta...
Declaratia o vroiam pentru ca in cazul in care fratele meu ,dupa ce mor ambii parinti, isi va cere partea lui de mostenire. Neexistand nici o dovada ca el a luat DEJA banii ,obtinuti din vanzarea unei garsoniere,neexistand niciun act facut la vremea respectiva ,ma gandeam ca poate o declaratie, data in prezent de ambii parinti .ar putea ajuta . Nu stiu ce trebuie facut si daca se mai poate face ceva, acum ,pentru ca mai tarziu cand el isi va cere partea din mostenire,sa se poata demonstra ca lui i s-a dat deja ceva . Multumesc!

Alte discuții în legătură

Mostenire lilianamanea67 lilianamanea67 Buna ziua, problema mea este urmatoarea: Parintii mei mi-au dat mie un apartament in care sa locuiesc impreuna cu sotia, iar fratelui meu un alt apartament, ... (vezi toată discuția)
Inselaciune sau abuz de incredere??? Ielciu Anca Ielciu Anca Buna ziua. De cateva luni fratele meu se confrunta cu o situatie de recuperare a unei sume de bani. Acum 4 luni a dat o suma de bani unui prieten care urma ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de vanzare_cumparare! mire75 mire75 Buna ziua,am nevoie de sfatul dvs.Am cumparat un imobil de la mama mea,cu contract de vanzare-cumparare,in forma autentica,fara clauza de intretinere,abitatie ... (vezi toată discuția)