avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Emitere facturi in calitate PFA in concediu pre si ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Emitere facturi in calitate PFA in concediu pre si post natal

Buna seara! As dori sa stiu daca in perioada concediului pre si post natal se pot emite facturi in calitate de PFA? Cand trebuie suspendata activitatea?
Multumesc anticipat.:D
Cel mai recent răspuns: Conta Radulescu , Contabil 13:12, 7 Ianuarie 2011
Ca sa luati concediu trebuie sa fiti angajat. La cine sunteti angajat ? Ca sa emiteti facturi trebuie sa fiti inregistrat la fisc, deci PFA. De ce trebuie sa suspendati activitatea daca sunteti in concediu, cat timp sunteti in masura sa intocmiti facturi ?
Banuiesc ca va intereseaza concediul de sarcina si lehuzie de 126 zile. Daca da, trebuie sa aveti încheiat un contract de asigurări sociale pentru concedii şi indemnizaţii pentru maternitate şi concedii şi indemnizaţii pentru îngrijirea copilului bolnav si sa aveti platita contributia de concedii medicale la casa de sanatate. Este 0.85% din venitul net estimat.
Nu vad de ce ati suspenda activitatea atata timp cat nu se pune problema indemnizatiei de crestere copil care e cu totul altceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Help.... ELENA2009 ELENA2009 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca sunt pfa si am si cim, in perioada cat am concediu pre si postnatal mai pot emite factura pe PFA ( cim-ul va si ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si crestere copil pfa Sacharisa Sacharisa Pentru PFA: 1) Daca pentru cele 12 luni de calculare a concediului de maternitate, 6 luni am fost PFA si 6 luni nu am avut venit pana la nastere, mai ... (vezi toată discuția)
Concediu pre si postnatal MariaLidia MariaLidia Buna ziua. Am o nelamurire...cu prima sarcina am beneficiat de concediul pre si post natal(cel de 126 zile) pe care mi l-a platit angajatorul pentru ca eram ... (vezi toată discuția)