avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu pre si postnatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu pre si postnatal

Buna ziua. Am o nelamurire...cu prima sarcina am beneficiat de concediul pre si post natal(cel de 126 zile) pe care mi l-a platit angajatorul pentru ca eram angajata(salariata). Acum, cu a doua sarcina sunt PFA (I.I. intreprindere individuala mai exact). Intrebarea mea este: in aceasta situatie mai beneficiez de acest concediu de 126 zile?Si daca beneficiez, unde trebuie sa duc avizul medical de la doctor, la Finante? Eu intentionam sa-mi suspend activitatea pentru ca nu mai sunt apta fizic sa lucrez( am 7 luni in sarcina) si dupa ce nasc sa- mi depun dosarul pentru indemnizatie. Sper ca m-am facut inteleasa...Va multumesc frumos si astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:00, 15 Septembrie 2017
Aveti contract incheiat cu Casa de asigurari de sanatate pentru plata contributiei de 0.85% pentru concedii si indemnziatii ?
Nu am semnat nici un contract cu casa de asigurari de sanatate pentru indemnizatii. (nici nu stiam de asa ceva...)Eu platesc impozit pe venit ,si platesc si pentru sanatate trimestrial atat cat mi-au calculat cei de la Finante in functie de veniturile lunare pe care le-am declarat. Atat...nu stiu daca este suficient. Daca nu, mai pot face ceva acum? Va multumesc.
Plata impozitului si a c.a.s.s. nu are nicio legatura cu indemnizatia si concediu de maternitate.

Pentru a beneficia de acesta trebuie sa achitati cota de contribuţie pentru concedii şi indemnizaţii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcina si contractul pe perioada determinata siminabianca siminabianca Buna ziua. Eu sunt angajata cu contract pe perioada determinata pana pe 31 august 2010. Acum sunt insarcinata in 6 luni. Problema este ca eu pe cand nasc imi ... (vezi toată discuția)
Concediu pre-post natal andreeavasile89 andreeavasile89 Buna ziua! Studenta fiind, beneficiez de concediu pre-post natal sau dupa nasterea copilului pot sa depundirect actele pentru CCC? Am fost la primarie sa ma ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si crestere copil pfa Sacharisa Sacharisa Pentru PFA: 1) Daca pentru cele 12 luni de calculare a concediului de maternitate, 6 luni am fost PFA si 6 luni nu am avut venit pana la nastere, mai ... (vezi toată discuția)