avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... HCL 206/2009, HCL 371/2007, art. 28 lit. b) - lit. m) ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

HCL 206/2009, HCL 371/2007, art. 28 lit. b) - lit. m) incalca OUG 195/2002, art. 142, lit. n)

Ce este de facut atunci cand guvernul stabileste ceva, parlamentul aproba, iar un consiliu local stabileste exact invers, pentru a incasa bani ilegal? Adica, guvernul a stabilt ca oprirea voluntara a vehiculelor nu este interzisa pe trotuar daca se asigura un spatiu de cel putin un metru pentru circulatia pietonilor (OUG195/2002, R.A. art.142, lit n.) iar consiliul local Timisoara a stabilit taman invers prin HCL206/2009 art 29. In plus a dispus politiei comunitare sa blocheze sau sa ridice orice autovehicul oprit pe orice trotuar, dupa bunul plac al politistului comunitar. Desi se pare ca prefectura a atacat in contencios administrativ HCL-ul cu pricina si tribunalul a admis in parte stabilind art.28 din HCL371 ca ilegal, CLM ignora insa tribunalul si reintroduce textul declarat ilegal de la art.28 lit.b sub forma de art.28 lit.m. Aceeasi Marie, alta palarie.
Intrebare: Daca pana si consiliul local ignora decizia tribunalului, cum ar trebui sa-mi apar autovehiculul de abuzurile politistilor comunitari? Prin tehnici juridice sau prin tehnici de inginerie (militara)?
Cel mai recent răspuns: vivi23ro , utilizator 08:28, 17 Aprilie 2019
Dragii mei, cum nimeni nu a indraznit sa raspunda, treaba sta in felul urmator:
Instanta tribunalului Timis nu s-a hotarat sa judece in fond. A "uitat" sa citeze toti paratii din actiune, adica a citat doar C.L.M.-ul care zice ca nu m-am adresat cu plangere prealabila pentru revocarea HCL-ului (probabil ca prin internet i-am intrebat cum va fi vremea sau cum se simte cainele portarului :P, referitor la HCL 206/2009). Si A.D.P.-ul a fost citat, carele zice ca nu are calitate procesuala pasiva cand ridica (suteste) ilegal masini. Cica o face numai prin proces-verbal - ca asa le-a concesionat primarele "afacerea" #-o
(Proces-verbal comunitar, nu rutier, si asta inainte de a identifica conducatorul).

Tribunalul?: "Lasitatea slujbasului care nu se hotaraste sa ia o masura perfect legala." (citat N. Steinhatdt - Jurnalul fericirii p.221 al 4.)
Asta e prima "runda", cica e inadmisibila cererea. Asa ca am facut recurs. Daca primesc solutia il pot si motiva:P
Daca posta nu "greseste" si ea.
Cert este ca ADP-ul da clar vina pe politia comunitara, azi politie locala, maine... Adica ei (ADPSA Tm) sunt doar bieti copii, total iresponsabili juridic, condusi de un economist supus primarului (consiliului). Care incaseaza ilegal mai mult decat dublu decat primaria. 700 transportul /300 amenda. La blocari e invers, 100 deblocarea, 300 amenda.
Povestea cu "acarul Paun" se repeta? #-o#-o O fi politistul singurul vinovat?
Deocamdata experimentez tehnica juridica :stunned:
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2011
ContSters184021, utilizator
Ce te miri ?! Suntem o tara de voevodate si cnezate unde fiecare pune ,,vama'' dupa cum are chef ! Vezi celebrul caz al barierelor de la Mamaia...asta intr-un stat membru UE, care UE s-a infiintat (si) pt. libera circulatie !
Daca ,,problema'' ta are suficienta notorietate (dezbatere in mass-media locala), atunci poti gasi un avocat sa te ajute, pro-bono. Daca latura financiara nu-i o problema poti apela la un avocat cunoscut si dispus sa ti se alature in lupta. [EDITAT]. Succes !
A, sa nu uit : poti incepe strangerea de semnaturi pt. organizarea unui referendum, dar ATENTIE : ,,baietii'' s-au luat masuri de siguranta, adica prin referendum nu se pot interzice taxele si impozitele, deci vezi ce intrebare adresezi natului !
Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Indraznesc sa va raspund eu, dar printr-o serie de intrebari.
Ce legatura are actiunea prefectului cu actiunea dumneavoastra?
Vi s-a intocmit proces - verbal de constatare a contraventiei?
Daca da pentru ce fapta?
Am vazut hotararea consiliului local Timisoara si din punctul meu de vedere aceasta este de anulat, dra numai daca aveti un interes, adica daca vi s-a intocmit proces / verbal de constatare a faptei sanctionata contraventional de actul administrativ.
In Craiova am anulat doua astfel de fapte, sanctionate prin hotararea consiliului local cu motivatia ca aceasta autoritate nu poate stabilii contraventii in domeniile in care au fost deja stabilite prin legi, Hotarari de guvern, ordonante, etc .
A se vedea si dosarul 3704/30/2008 al Tribunalului Timis (actiunea Prefecturii) adica castigat de Prefectura dar "musamalizat" de Tribunal.
Da, am un proces verbal de constatare a contraventiei contestat la Judecatorie a doua zi dupa intocmirea lui (sub 15 zile). Judecatoria (teoretic) judeca in 30 de zile (O.G.2/2001, practic a fixat termen 130 de zile, asa ca Judecatoria calca legea prima. Sigur, exista explicatii...
Fapta consta in "oprirea si stationarea pe trotuar (HCL 371/2007, Tm, art.28 lit.m = lit. b), constatator politia comunitara Tm (putea fi si cea sanitar-veterinara, ca atributii in subiect are oricum doar politia rutiera) - cu observatia ca autovehiculul avea doua roti pe carosabil (una imobilizata) - demonstrabil daca nu dispar fotografiile ADP-ului, iar politistul comunitar (azi local) a constatat in p-v oprirea pe trotuar fara a specifica daca cu 2 roti pe cladire si 2 pe trotuar #-o, cu 2 roti pe carosabil si 2 pe trotuar #-o sau cu 4 pe trotuar, respectiv a "omis" sa precizeze daca era asigurat spatiul de cel putin un metru pentru circulatia pietonilor (RA OUG 195/2002 rep. art.142, lit. n). Am si un martor, proprietarul autovehiculului imobilizat. Atestarea cu intentie de fapte si imprejurari necorespunzatoare adevarului se numeste fals intelectual, politistul fiind intelectual, nu? B-)
Asta teoretic, practica difera radical =D>
La ora aceea mai erau 4 masini imobilizate.
Textul privind dreptul politiei comunitare Tm de a constata contraventii si de a dispune ridicarea/blocarea autovehiculelor (art.28 lit. b este anulat de Tribunalul Tm in dos 3704/30/ 2008) dar a fost reintrodus (ilegal si discret) ca lit.m prin "anexa" la HCL 206/2009, art.29.
Deci Hotararea unui Tribunal (definitiva si irevocabila) nu deranjeaza cu nimic afacerile ilegale ale primarului cu ADP-ul, sau invers ale ADP-ului cu primarul din Tm.
Q.E.D. #-o
Legatura dintre actiunea prefectului si actiunea mea este obiectul cererii, adica si eu si prefectul cerem justitiei anularea HCL-urilor respective. Prefectul a cerut-o in 2008 dar a lasat-o balta sau l-a "pacalit" CLM Tm la "intelegere" cu Tribunalul. Eu reiau continuarea. Din pura placere...:)) In memoriam Bob Marley "I Shot the Sheriff, but..."

Instantele noastre au la dispozitie mai multe metode de a bloca un dosar sau o solutie: omit citarea tuturor partilor din actiune, incalca termenele legale, nu "vad" cate o proba, judeca exceptii ocolind sistematic fondul, omit sa redacteze motivat hotararea, omit sa o comunice, nu se pronunta niciodata in public (desi judecata e publica) etc. etc. etc. Pana cedeaza petentul :stunned:
Gresesc? #-o
Ultima modificare: Luni, 21 Martie 2011
ContSters184021, utilizator
Va salut! Ar fi bine daca am putea vedea procesul - verbal, pentru ca dupa cum acesta poate fi contestat potrivit O.G. 2/2001 la Judecatorie sau nu, veti putea formula sau nu o plangere impotriva acestuia . Daca puteti formula o plangere ,in cadrul acesteia puteti, fie ridica exceptia de nelegalitate a H.C.L., iar instanta de judecata, dupa ce constata ca de solutia data in cadrul exceptiei de nelegalitate depinde solutia data in plangere, va suspenda cauza si va inainta exceptia de nelegalitate la Tribunal competent sa o solutioneze, fie puteti ataca pe cale principala H.C.L. la Tribunal, luati certificat, il depuneti la Judecatorie care suspenda dosarul . Dar asta, inca o data, daca puteti formula plangere pe O.G. 2/2001 . Am avut situatia in care s-a eliberat numai o factura si bon fiscal pentru ridicare si depozitare, dar fara proces - verbal de constatare a stationarii neregulamentare prin care sa fie dispusa de catre politia rutiera si masura complementara a ridicari si depozitarii autovehicului, dar in aceasta situatie am formulat actiune pe impogatire fara justa cauza care a fost admisa fiind indeplinite conditiile de la aceasta, intrucat nu mai aveam alta cale, fara a mai ataca actul administrativ de autoritate al consiliului local .
Oricum in nici un caz actiunea dumneavoastra nu se putea respinge ca inadmisibila, ci eventual ca lipsita de interes, adica daca nu faceati dovada plangerii contraventionale suspendate pe 244 c.p.c. de la Judecatorie .

Alte discuții în legătură

Exceptie de nelegalitate ContSters184021 ContSters184021 Ce e de facut cand judecatorul imi sugereaza sa ridic o exceptie de nelegalitate, nu accept, iar judecatorul se supara ca nu ma supun vointei lui? Adica cand ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda florin_stefanache florin_stefanache In data de 18.06.10 am parcat autoturismul pe trotuar (in realitate un spatiu cu noroi uscat), din cauza ca nu am gasit in zona respectiva un loc unde sa ... (vezi toată discuția)
Dura lex... ContSters184021 ContSters184021 Consiliul local Timisoara, printre altele, in HCL nr. 371/2007, art.21, lit.n) a decis ca politistul local (ex-comunitar) sa sanctioneze contraventional ... (vezi toată discuția)