avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... HCL 206/2009, HCL 371/2007, art. 28 lit. b) - lit. m) ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

HCL 206/2009, HCL 371/2007, art. 28 lit. b) - lit. m) incalca OUG 195/2002, art. 142, lit. n)

Ce este de facut atunci cand guvernul stabileste ceva, parlamentul aproba, iar un consiliu local stabileste exact invers, pentru a incasa bani ilegal? Adica, guvernul a stabilt ca oprirea voluntara a vehiculelor nu este interzisa pe trotuar daca se asigura un spatiu de cel putin un metru pentru circulatia pietonilor (OUG195/2002, R.A. art.142, lit n.) iar consiliul local Timisoara a stabilit taman invers prin HCL206/2009 art 29. In plus a dispus politiei comunitare sa blocheze sau sa ridice orice autovehicul oprit pe orice trotuar, dupa bunul plac al politistului comunitar. Desi se pare ca prefectura a atacat in contencios administrativ HCL-ul cu pricina si tribunalul a admis in parte stabilind art.28 din HCL371 ca ilegal, CLM ignora insa tribunalul si reintroduce textul declarat ilegal de la art.28 lit.b sub forma de art.28 lit.m. Aceeasi Marie, alta palarie.
Intrebare: Daca pana si consiliul local ignora decizia tribunalului, cum ar trebui sa-mi apar autovehiculul de abuzurile politistilor comunitari? Prin tehnici juridice sau prin tehnici de inginerie (militara)?
Cel mai recent răspuns: vivi23ro , utilizator 08:28, 17 Aprilie 2019
I

Deci ridicatul mașinilor de către adsp politia comunitara este nelegala prin hotărâre de judecătorie?
Ultima modificare: Miercuri, 17 Aprilie 2019
vivi23ro, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptie de nelegalitate ContSters184021 ContSters184021 Ce e de facut cand judecatorul imi sugereaza sa ridic o exceptie de nelegalitate, nu accept, iar judecatorul se supara ca nu ma supun vointei lui? Adica cand ... (vezi toată discuția)
Dura lex... ContSters184021 ContSters184021 Consiliul local Timisoara, printre altele, in HCL nr. 371/2007, art.21, lit.n) a decis ca politistul local (ex-comunitar) sa sanctioneze contraventional ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda florin_stefanache florin_stefanache In data de 18.06.10 am parcat autoturismul pe trotuar (in realitate un spatiu cu noroi uscat), din cauza ca nu am gasit in zona respectiva un loc unde sa ... (vezi toată discuția)