avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Situatie ridicola creata intre mine, agentul unei ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Situatie ridicola creata intre mine, agentul unei firme de paza, un patron de magazin si politie

Buna, sper sa ma poata sfatui cineva cum sa procedez mai departe intr-o situatie creata din nimic, dar nu neaparat ridicola, data fiind starea de fapt a lucrurilor din tarisoara noastra. Inainte de toate vreau sa precizez ca stiu ca omul daca se plictiseste isi gaseste "de lucru"..........
Situatia este in felul urmator:
Azi pe la ora 18:30 pornesc mancand pamantul catre un magazin al carui program il stiam pana la ora 20:00 dar intentionam sa ajung pana in ora 19:00, in caz ca ma insel. Ajung la 19 fara cateva minute, orarul era cum stiam eu, pana la 20, DAR, surpriza: magazinul este inchis. Dezamagit dau sa plec dar observ miscare inauntru. Astept, ma intampina un domn care imi spune nonsalant ca e "inchis" (fapt care il constatasem si eu, usa incuiata, semnul cu "inchis" afisat). Il intreb foarte politicos, desi iritat "de ce afisati un orar de functionare daca nu il repectati?", argumentand ca mai exista oameni pe lumea asta care bat pasul prin frig aiurea bazandu-se pe nenorocitul ala de orar. Raspuns ? Este magazin privat si deschid si inchid cand vreau eu. Raspunsul meu ? "ok, maine am sa ma adresez OPC-ului sa vedem daca exact asa scrie pe autorizatia de functionare- "orar:cand vrea muschiu' patronului". Incepe cearta de genul "du-te domnule de aici ai venit sa ma inveti cum sa tin magazinul deschis" #-o Ii explic frumos cat de rahat mi se pare felul in care dumnealui considera ca este normal sa procedeze, il instiintez ca dimineata la prima ora depun o plangere la OPC si scot telefonul mobil sa ii fac poza la orar (precizez ca in tot timpul asta eram afara, pe domeniul public).
Incep amenintarile, incepe sa imi vorbeasca de sus, si ma ameninta ca va chema firma de paza. Ii spun pe un ton calm ca putin imi pasa ca va chema el firma de paza, poate sa cheme pe cine vrea dansul, eu pe domeniul public tot fac poze cu telefonul mobil, nu exista inca lege impotriva acestui act (gresesc eu undeva???). Vine baiatul de la firma de paza, eu deja aveam pornita inregistrarea video, patronul ii spune ca are o problema cu mine cum ca fac scandal, eu ii explic frumos ca stau linistit pe trotuar, pe domeniul public si filmez de nebun la care baiatul de la firma de paza imi spune "sa fac pasi", raspunsul meu fiind "nu ai nici un drept sa imi spui sa plec, nu reprezinti politia, sunt pe domeniul public, pot filma pana raman fara baterie, la care ma impinge si imi smulge telefonul din mana. Incep sa fac ca apa minerala, imi da telefonul inapoi, sun la 112. Vine politia, le explic care e problema mea, de la ce s-a iscat tot circul inutil la care politaiu imi spune : "vei fi amendat pt ca ai provocat scandal" (?!). Eu ii raspund frumos "nu stiu pe ce criteriu o sa ma amendezi, eu nu cred ca am incalcat vreo lege, eu vreau doar sa depun o plangere impotriva astuia de la firma de paza, m-a imbrancit si mi-a smuls telefonul din mana fara nici un drept". In fine, dau buletinul, intra in magazin politistul impreuna cu patronul si baiatul de la firma de paza si dupa vreo 5 minute cat fumez eu o tigara imi iese politaiu' afara cu PV amenda pe numele meu conform caruia i-as fi adresat injurii si cuvinte jignitoare vanzatoarei, care era si ea prezenta, semnatura MARTOR: agentul firmei de paza :O . Il intreb pe politist daca glumeste si imi spune, ca pot sa fac contestatie, iar daca vreau pot sa merg la politie sa depun o plangere impotriva aluia de la firma de paza pt ce vreau eu. =D>
Ok, unde gresesc, care parte mi-a scapat ? Eu vreau sa depun contestatie impotriva PV, mi se pare cea mai gretoasa solutionare venita din partea politiei, vreau sa depun plangere impotriva gorilei de la firma de paza, si intr-un final sa il reclam pe ala cu magazinul lui la OPC, poate afla si el ca autorizatia aia de functionare pe care e specificat un program de functionare a unitatii si pe care e obligat sa o aiba tot timpul la vedere in incinta magazinului nu e DEGEABA.
Am vreo sansa sa rezolv ceva cu toata tevatura asta ? Am fost la politie si am discutat cu politistul de serviciu si acesta mi-a zis ca e problematica treaba cu PV atat timp cat ei au "martor" iar eu nu, desi mie mi se pare foarte ridicola toata treaba. Asa merg si eu cu un prieten pe strada, ii punem piedica unuia ce e singur cand nu vede nimeni, ala bietul suna la politie, iar cand vine politia eu sustin ca ala m-a injurat, iar prietenul meu semneaza ca martor, nu ? Si gata, a picat fraieru de fraier ? Subtire rau...........
Pareri ?
Cel mai recent răspuns: dddgab , utilizator 17:51, 27 Noiembrie 2011
Domnul meu drag, concluzia mea este ca solutia este sa nu mai iesi singur pe strada, ci numai cu o "gasca" de 2-3 prieteni, care la nevoie pot fi martori. Daca acestia sunt si motociclisti, fii sigur ca nu vei avea "probleme" sau acestea se pot "rezolva" in diverse modalitati de moment, sau temporizate:hammer:
"Si unu-i Decebal cel harnic, iar celalalt Traian cu brate tari...", ma rog, cam ca in Italia (Sicilia) din secolul trecut. :training: :rofl:
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2011
ContSters184021, utilizator
In caz ca e cineva curios, sau mai vor fi cititori, s-a rezolvat. Adica contestat, obtinut anularea PV ca nefiind temeinic. Plangerea impotriva politistului a ramas suspendata pana la finalizarea contestatiei impotriva amenzii. Acum ca am sentinta ar cam trebui sa ma duc sa le zic sa il cerceteze pe ala disciplinar...
Va felicit pentru perseverenta de a lupta pentru cauza dvstra si pentru un principiu, probabil v-ati consumat timp si nervi pentru aceasta. Si v-as fi felicitat si daca nu obtineati anularea PV, situatie absolut posibila dat fiind faptul ca nu aveati martori sau probe cu exceptia inregistrarii de pe telefon. Sunt curios daca ati folosit-o sau nu a fost nevoie. Daca majoritatea oamenilor (dar nu-mi fac iluzii) care se lovesc de astfel de situatii ar proceda similar, cred ca astfel de patroni ar fi mai politicosi iar agentii de politie ar proceda mai profesionist sau macar mai neutru.
Sper ca ati continuat actiunea si impotriva politistului desi acolo stiu ca mentalitatea de casta privilegiata, in care toti se apara intre ei, este foarte puternica. Ar merita sa-i faceti cunoscut numele pe net, conform PV, poate macar asa sa-i sensibilizati pe altii ca el.

Ca fapt divers, reglementarea cu respectarea orarului de functionare este prevazuta in OG 99/2000 (Art. 9. - Orarul de functionare se afiseaza la intrarea in unitate, in mod vizibil din exterior, comerciantul fiind obligat sa asigure respectarea acestuia.), sanctiunea este modesta si se aplica de inspectorii primariei de sector.


Ultima modificare: Duminică, 27 Noiembrie 2011
dddgab, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amendat si incatusat antin antin salut. am primit o amenda de 500 ron pentru asa zisa,,provocare de scandal,, am intrat intrun magazin,in care se afla doar vinzatoarea si o ... (vezi toată discuția)
Amenda 200 ron intr-un context foarte ciudat. DaniDarkSide DaniDarkSide Buna ziua, am nevoie de ajutorul dumneavoastra intr-o problema destul de delicata si complicata. Intr-o seara de sambata, dupa ce am plecat ... (vezi toată discuția)
Ce ar trebui sa contina notele de sedinta? nutu_tim nutu_tim Buna ziua, Ionut ma numesc, si sunt intr-o situatie putin cam incurcata. am sa incerc sa detaliez putin, pe scurt: in 2 septembrie, ma deplasam cu masina ... (vezi toată discuția)