Anul trecut am avut un accident.Nu aveam asigurare.Respectivul avea asigurare CASCO iar cei de la asigurari au reparat masina,fara sa ia legatura cu mine sau sa ma instiinteze.M-am trezit cu un dosar si 105milioane(2500 euro) de plata la firma de asigurari.Va spun ca masina respectiva pe piata second-hand valoreaza intre 6000-7000euro.Cum e posibil sa platesc aproape 40%din valoarea ei?Mentionez ca accidentulul a fost minor fara victime.Firma de asigurari a apelat la serviciile celei mai scumpe firme din oras.Am fost anuntat doar sa ma prezint la ei sa semnez,precum am luat la cunostiinta si sunt de acord cu plata.Am refuzat aceasta iar acum sunt chemat in instanta.Ce pot face?Ce se va intampla?
in lipsa RCA sunteti raspunzator de reparatiile masinii. singura sansa este sa reduceti suma insa asta o puteti face printr-un probatoriu ce va necesita expertiza. Obiectivul expertizei ar trebuis a fie incarcarea notei de plata insa din experienta va pot spune ca exista limite foarte largi cu privire la manopera si preturile pieselor. daca nu au exagerat cu preturile, nu veti avea cistig de cauza.
Va multumesc pt raspuns dar ,sunt f sigur ca au exagerat cu pretul....toti prietenii o spun.Ei ma cheama in instanta.Eu ce as putea face?Eu nu prea pot sa ma prezint, pt ca muncesc in strainatate.Sincer.....nu stiu ce sa fac....sa angajez un avocat sau sa merg la ei pt a face o noua reevaluare?
ceea ce spun prietenii nu are nici o valoare juridica. daca nu va puteti prezenta, angajati un avocat care sa gaseasca modalitatile de atacare a devizelor respective.
Am inteles....primul pas ar fi sa angajez un avocat.Ce se poate intampla daca nu ma prezint in instanta,nu angajez avocat si refuz sa platesc aceasta suma?
O sa se judece in lipsa. Pana la urma soc. de asigurare va avea castig de cauza si dupa ce va ramane definitiva sentinta se va investi cu titlu executoriu. Soc. va apela la un executor judecatoresc care va va executa silit. asta daca aveti bunuri, daca nu va ramana sechestru pe eventuale bunuri care le aveti sau care le ve-ti dobandi.
Prescriptia :''
Termenul general de prescriptie este de 3 ani, insa in materie fiscala acest termen de prescriptie este de 5 ani, cu exceptia cazurilor de infractiuni fiscale, de exemplu evaziunea fiscala, cand termenul este de 10 ani.''
Casco
LarisaS
Am facut un accident destul de minor in 2009 si aveam asigurarea expirata.
Acum.. dupa 4 ani mi-a venit de la Astra asigurari, sa platesc suma de aproximativ ... (vezi toată discuția)