avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata presedinte asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata presedinte asociatie de proprietari

Buna ziua,
In asociatia de proprietari unde locuiesc, presedintele este functionar public (lucreaza in Senat). Ma intreb daca poate fi platit legal si in cadrul asociatie.
O alta problema este legata de faptul ca in statutul asociatie scrie ca trebuie sa fie 7 membrii in Comitetul Executiv iar in acest moment sunt doar 5. La doi dintre acesti membrii sotul/sotia sunt in comisia de cenzori. Cum pot contesta legalitatea conducerii asociatiei si unde trebuie sa ma adresez.

Cu stima,
Costel
Cel mai recent răspuns: laurab82 , utilizator 12:36, 28 Februarie 2014
Conform HG 1588/2007 cu Normele de aplicare a Legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiei de proprietari:
- presedintele poate fi platit pe contract de mandat
Art. 18. - (1) Presedintele asociatiei de proprietari este fie candidatul care a obtinut cel mai mare numar de voturi la alegerea membrilor comitetului executiv, fie oricare alt membru al comitetului executiv ales prin vointa sa si a majoritatii proprietarilor in cadrul adunarii generale.
.........................
(8) Presedintele asociatiei de proprietari poate fi remunerat, pe baza de contract de mandat, potrivit art. 32 alin. (1) din Legea nr. 230/2007, in limitele bugetului de venituri si cheltuieli aprobat prin hotarare a adunarii generale, potrivit prevederilor Codului fiscal.


- comitetul executiv poate avea mai putini membri daca in perioada dintre adunarile generale o parte din ei si-au dat demisia sau s-au mutat din asociatie sau au disparut pe cale naturala. Completarea se face la urmatoarea adunare generala;

- sot si sotie nu pot face parte din acelasi comitet executiv si comisie de cenzori.
Art. 12. - Proprietarii membri ai asociatiei, pe langa drepturile si indatoririle prevazute in statutul asociatiei de proprietari, au si urmatoarele drepturi si obligatii:
............................
OBLIGATII:
.................
i) nu pot ocupa functii in comitetul executiv si in comisia de cenzori membri avand grade de rudenie, pana la gradul al 4-lea inclusiv.
Ultima modificare: Marți, 4 Ianuarie 2011
elga50, moderator
Ma intreb care este probitatea unui cenzor care incalca normele.
Va puteti adresa primariei la compartimentul specializat in sprijinirea si indrumarea asociatiilor de proprietari.
Nu cred ca se poate pune problema de aceasta maniera, mai degraba e posibil sa nu se fi oferit prea multi pentru responsabilitatile respective si atunci s-au ales sot si sotie.
Este nelegal si se poate indrepta aceasta situatie.
Buna ziua,
Multumesc pentru lamuriri, insa la noi nu s-a votat nici un buget de venituri si cheltuili.
va rog daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns... cum poate presedintele sa indeplineasca o anumita perioada responsabilitatile adim-casierului-contab? este presedinte nou ales ... i se face contract de mandat pentru functia de presedinte si se poate face si un contract pe perioada determinata pentru admin-casier-contabil... pt 3 luni... sau cum este corect sa procedam si legal... ca sa ma poata inlocui pesedintele in perioada concediului de materniate ...pana in mai... multumesc anticipat pentru raspunsuri...

Alte discuții în legătură

Diferite functii intr-o scara de bloc Florin619 Florin619 Buna ziua , As dori sa aflu daca o persoana ce ocupa o pozitie in comitetul executiv , poate ocupa si functia de casier in acelasi imobil/ansamblu. As mai ... (vezi toată discuția)
Atributiuni presedinte Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu O asociatie de proprietari are hotararea adunarii generale de a pune presedintele sa se ocupe de toate problemele administrative, cu exceptia partii de ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari - incasarea banilor Vasilioglu Vasilioglu Buna ziua, Daca administratorul-casier al asociatiei de proprietari isi da demisia, cine poate efectua incasarile pana la angajarea unei alte persoane si ce ... (vezi toată discuția)