avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Diferite functii intr-o scara de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Diferite functii intr-o scara de bloc

Buna ziua ,

As dori sa aflu daca o persoana ce ocupa o pozitie in comitetul executiv , poate ocupa si functia de casier in acelasi imobil/ansamblu. As mai dori sa stiu daca exista vreo lege ce specifica explicit acest lucru (fie ea permisiva , fie nu) .

Multumesc anticipat.
O seara placuta tuturor.
Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 18:04, 13 Aprilie 2017
Raspunsul este DA.
Lecturati L 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, precum si HG nr. 1588/2007 - adica normele de aplicare la L 230/2007.
Daca nu gasiti ce va intereseaza, insistati aici...

Care ar fi problema, dezvoltati putin speta. Este o asociatie mica, mare sau cum?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Martie 2017
Adam Grecu, utilizator
Da, poate.
I se face contract de mandat, indemnizat sau nu.
Venitul obtinut prin contract de mandat este similar salariului.
Adam Grecu si elga50 , va multumesc de raspunsuri!
Doamna elga puteti explica de ce contract de mandat si nu contract de munca ? acelasi lucru se intampla si la mine la bloc si cand am intrebat , raspunsul : ca asa spune legea ! si unde pui ca are contract de 6 ore / zi , sau aici este " alta lege sau legi "?
Multumesc
Pentru functie remunerata in comitet, este obigatoriu ctr. de mandat,iar pentru functia de casier, ctr. de munca cu timp partial, inregistrat la REVISAL.
1. se pot indeplini cele doua atributii simultan, incomapatibilitatea d.p.d.v. al Legii 230/2007, fiind definita numai intre membri comitetului executiv si cenzor/comisie de cenzori;
2.Indemnizatia generatoare de impozite si unele contributii la buget, dar nu creaza vechime in munca, asa cum este salariul, care se cuvine unui angajat cu toate drepturile si obligatiile ce decurg din lege.

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari - incasarea banilor Vasilioglu Vasilioglu Buna ziua, Daca administratorul-casier al asociatiei de proprietari isi da demisia, cine poate efectua incasarile pana la angajarea unei alte persoane si ce ... (vezi toată discuția)
Daca un locatar nu este in asociatia de proprietari poate fi cenzor? bolocan bolocan Daca un locatar nu este in asociatia de proprietari poate fi cenzor? Copilul proprietarului poate face parte din comitet? (vezi toată discuția)
Presedinte eugarizn eugarizn Buna ziua! in asociatia noastra, presedintele indeplineste si functia de casier in urma unei adunari generale reconvocate. Aceasta functie a fost indeplinita ... (vezi toată discuția)