avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de proprietari - incasarea banilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de proprietari - incasarea banilor

Buna ziua,

Daca administratorul-casier al asociatiei de proprietari isi da demisia, cine poate efectua incasarile pana la angajarea unei alte persoane si ce forma de angajare? Cenzorul asociatiei poate indeplini acesta functie, de casier? Daca da, o va face in baza unui contract individual de munca sau mandat sau cumul de functii? Aceeasi intrebare si pentru administratorul interimar - cum poate fi angajat acesta?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:37, 3 Iulie 2013
Administratorul, ca este si casier sau nu, dar si simplul casier se angajeaza cu CIM cu timp partial de lucru.

Interimarul poate fi "angajat cu conventie civila pana va lamuriti cine si cum va prelua aceste doua functii. Dar situatia trebuie clarificata rapid pentru ca un interimat poate cauza prejudicii, daca persoana stie ca nu se va ocupa permanent de administratie sau daca nu se pricepe.
Aveti grija mare cui dati banii pe mana!
In situatia in care asociatia nu mai are administrator (administrator-casier in situatia dumneavoastra) sugerez oricarui presedinte de asociatie sa aplice legislatia.
Cititi Legea 230/2007 si HG 1588/2007 si aplicati prevederile acestora care in aceasta situatie permit ca atributiunile administratorului sa fie preluate de membrii comitetului executiv.
Membrii comitetului executiv sunt proprietari in acea asociatie, sunt alesi de ceilalti proprietari, sunt oameni in care aveti incredere..., asa ca unul din acestia pot prelua legal casieria fara a fi nevoie de cotract de munca, de conventie civila.... Se poate discuta si decide imediat in sedinta comitetului executiv, se poate intocmi contract de mandat si acorda indemnizatie de membru in comitet egala ca suma cu salariul avut de casierul angajat.
Pe aceasta baza se pot plati contributiile si impozitele la stat, conform declaratiei depuse la ANAP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributiuni presedinte Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu O asociatie de proprietari are hotararea adunarii generale de a pune presedintele sa se ocupe de toate problemele administrative, cu exceptia partii de ... (vezi toată discuția)
Cumul functii in asociatie de proprietari asociatiaproprietarilor5d asociatiaproprietarilor5d vrem sa desfiintam functia de administrator contabil si casier - detinuta pana in prezent de 1 singura persoana, Contabilitatea o vom incredinta unei firme ... (vezi toată discuția)
Contabil sau administrator la o asociatie de proprietari? Amalya29 Amalya29 Buna ziua, pentru o asociatie de proprietari cu 30 de apartamente, avem un presedinte al asociatiei de proprietari, un cenzor si un expert contabil (printr-un ... (vezi toată discuția)