avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cumparare vanzare teren intravilan de la Primarie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cumparare vanzare teren intravilan de la Primarie

Poate cineva sa ma ajute cu informatii despre obligatiile pe care le are Primaria la vanzarea unui teren situat intravilan???
De fapt problema este ca terenul este denumit intravilan, insa e in camp, iar Primaria nu a trasat nici strazile macar.
Multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Razvan Popescu , Consilier juridic 09:28, 6 Martie 2009
Mai exact Primaria vinde sau Dvs. ca persoana fizica?

Nu inteleg intrebarea...de ce presupuneti ca explicatiile Dvs sunt de ajuns pentru un raspuns?
Daca vinde Primaria trebuie sa existe o hotarare a Consiliului Local in acest sens. Sa fie un raport de evaluare intocmit.Anuntul privind licitatia se publica intr-un ziar local sau central .Si nu in ultimul rand , Caietul de Sarcini , pe care il cumparati de la Primarie, Comisia numita sa se ocupe de vanzare.=D>
2206 a scris:

Daca vinde Primaria trebuie sa existe o hotarare a Consiliului Local in acest sens. Sa fie un raport de evaluare intocmit.Anuntul privind licitatia se publica intr-un ziar local sau central .Si nu in ultimul rand , Caietul de Sarcini , pe care il cumparati de la Primarie, Comisia numita sa se ocupe de vanzare.=D>

Va rog sa mentionati baya legala a informatiei de mai sus
Buna,
terenul respectiv trebuie sa fie in domeniul privat al primariei introdus prin hotrarare de guvern, apoi se propune consiliului local scoaterea lui la vanzare, normal fiind institutie de stat trebuie anuntat ca e scos la vanzare in 3 ziare de circulatie mare, se tine licitatie, se cumpara caiet de sarcini.
Ca baza legala ar fi Lg 188/1999 rep, Lg 215/2001 rep, Lg 213/1998. Hot consiliului LOCAL, Anuntul de vanzare etc.
O zi buna !
Multumim pentru raspuns !
Acum partea a II-a a problemei:
Daca obligatiile de mai sus nu au fost respectate in total sau in parte si totul s-a rezumat la o "intelegere" intre primar si un functionar public cu statut special, care ar fi calea de urmat pentru anularea "afacerii" intrucat un tert nu poate interveni pe cale judecatoreasca intrucat nu-si poate dovedi un interes legitim!?

Alte discuții în legătură

Drept cumparare teren CALIN74 CALIN74 LA MULTI ANI! Daca sunt vecin cu un teren care apartine consiliului local al unei primarii si eu am construit un imobil pe terenul meu am dreptul de ... (vezi toată discuția)
Locuinta de serviciu si teren intravilan in proprietate bukinst bukinst Sunt interesat a primi un raspuns competent la urmatoarea problema: Un functionar public a primit in proprietate prin hotarare judecatoresca LOCUINTA DE ... (vezi toată discuția)
Concesionare teren agricol si intravilan de la primarie bukinst bukinst In ce conditii se poate concesiona teren agricol in extravilan precum si o parcela de teren intravilan pentru constructia unei case. Trebuie licitatie sau se ... (vezi toată discuția)