avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noul COR
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noul COR

Buna ziua si un an nou fericit!

Am vazut ca a fost publicat un nou COR.
Intrebarea este daca acesta se va aplica doar contractelor de munca noi, incheiate dupa intrarea in vigoare, sau se va aplica si vechilor contracte de munca?
Trebuie actualizate si vechile contracte de munca potrivit noului COR ?

Multumesc!
Parerea mea este ca trebuie actualizate si c.i.m. vechi cu noile coduri COR.
Trebuie actualizate, din punctul meu de vedere, contractele vechi.
Buna ziua,

am postat si eu un subiect pe aceeasi tema ieri. Azi citind actul asa cum a fost publicat in MO, am vazut ca scria ca el intra in vigoare incepand cu 01.01.2011, ceea ce inseamna ca se aplica contractelor noi, nu? Eu stiu ca doar legea penala retroactiveaza....:hm:
De aceea si eu sunt in dubiu...in plus, daca se aplica si contractelor vechi, se va intocmi o decizie interna a angajatorului, comuna tuturor angajatilor afectati de modificari?? Nu ii usor sa faci poate 200 de acte aditionale:O...in plus, si cu noile modificari cu ITM-ul inteleg ca nu mai trebuie depuse la ITM, dat fiind ca actul a intrat in vigoare cu 1 ianuarie 2011 si nu din decembrie 2010??

Eu una sunt confuza:stunned:
Multumesc pentru raspunsuri...
Daca as fi carcotas, as intreba si:

1. de ce trebuie "actualizate" ? (altfel spus: unde scrie?)

dar ma ales:

2. cum sa faca angajatorii actualizarea?
- prin acte aditionale?
- prin decizie colectiva?

Multumesc din nou, cu plecaciune!
Inainte de a fi carcotas, as invoca prevederile art.15 din Legea nr.76/2002 .. ... care nu retroactiveaza ...;)

Modificarile la c.i.m. vechi se pot face prin decizie colectiva , avand in vedere ca modificarile survin in urma unui act normativ.

Alte discuții în legătură

Noul cor - act aditional apetra apetra Prin Ordinul 1832/2011 s-a facut o recodificare a tuturor COR. Actualizam in aplicatia REVISAL, schimbam fisele de post. Este necesar act aditional pentru toti ... (vezi toată discuția)
Noutati ru mitrofan emilia mitrofan emilia buna ziua! daca s-a facut corectia in revisal a functiilor conform COR trebuie facut act aditional la salariatii carora li s-a modificat? ex. din tamplar in ... (vezi toată discuția)
Corespondenta cor 2011 oana.centea oana.centea Ce corespondenta putem gasi in noul COR pentru functiile: -manager de proiect -sef departament in contextul unei companii de BPO (Business Process ... (vezi toată discuția)