avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noul COR
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noul COR

Buna ziua si un an nou fericit!

Am vazut ca a fost publicat un nou COR.
Intrebarea este daca acesta se va aplica doar contractelor de munca noi, incheiate dupa intrarea in vigoare, sau se va aplica si vechilor contracte de munca?
Trebuie actualizate si vechile contracte de munca potrivit noului COR ?

Multumesc!
pt dl. freelis -
Cred ca sunt , totusi, aplicabile prevederile art.15 din Legea nr.76/2002 ... Utilizarea Clasificarii ocupatiilor din Romania este obligatorie la completarea documentelor oficiale.

Intr-adevar art. 15 din L 76 spune ca se vor utiliza obligatoriu codurile din Clasificare, insa prevederea din 2002 impunea acest lucru contractelor de munca, nefiind specificata niciunde vreo informatie prin care sau din care s-ar deduce ca o schimbare in COR atrage dupa sine schimbarea lui si in CIM-ul respectiv. Spune doar ca se vor utiliza obligatoriu. ca atare, toate CIM-urile, chiar si cele vechi utilizeaza un COR pentru un anume post.
In plus, asa cum sustineti si dvs. nici aceasta lege nu retroactiveaza, ci asa ca si noile prevederi legate de COR au aplicabilitate de la o anumita data ulterioara aparitiei lor.

In plus, cum am putea afla procedura ce trebuie urmata, din moment ce ITM-ul nu va mai prelua actele de RU? Doar pana in 21 ian. mai preiau acte de salarii si declaratiile...

Practic, si daca ar trebui schimbate COR-urile in contracte, acest lucru se poate face oricand, fara limita de timp din moment ce legea 130 a fost abrogata...

Cam multe modificari deodata...zic:O
Termenele de transmitere prin REVISAL a modificarilor aduse unui c.i.m. sunt prevazute in HG nr.161/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.
D-le freelis, aveti dreptate. Actul pentru Revisal este cel mentionat de dvs. M-am incurcat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul cor - act aditional apetra apetra Prin Ordinul 1832/2011 s-a facut o recodificare a tuturor COR. Actualizam in aplicatia REVISAL, schimbam fisele de post. Este necesar act aditional pentru toti ... (vezi toată discuția)
Noutati ru mitrofan emilia mitrofan emilia buna ziua! daca s-a facut corectia in revisal a functiilor conform COR trebuie facut act aditional la salariatii carora li s-a modificat? ex. din tamplar in ... (vezi toată discuția)
Corespondenta cor 2011 oana.centea oana.centea Ce corespondenta putem gasi in noul COR pentru functiile: -manager de proiect -sef departament in contextul unei companii de BPO (Business Process ... (vezi toată discuția)