avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa de succesiune bancare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa de succesiune bancare

BRD percepe o taxa de succesiune la retragerea depozitelor de catre mostenitori, constituite pe numele defunctilor.
Exista temei legal pentru perceperea acestei taxe de 1% dupa ce la notariat, la dezbaterea succesiunii s-au platit taxele pentru succesiune?
Cel mai recent răspuns: k_2 , utilizator 15:30, 5 Ianuarie 2011
poate e taxa de retragere numerar
BRD are un comision de 0.5% la retragerile de numerar de la casierie. Cereti lamuriri legate de ce reprezinta acel procent de 1%
Daca aveti conturi deschise la alte banci puteti incerca un transfer spre acele conturi, daca v-ar avantaja comisioanele practicate de celelalte banci. Comisioanele pentru transfer de la BRD spre alte banci le gasiti aici [ link extern ]
Faceti calcule si vedeti care e varianta cea mai ieftina / avantajoasa in functie de ceea ce doriti sa faceti cu banii (cheltuiti / depuneti in contul personal)
pentru a putea beneficia de sumele mostenite oricum trebuie deschis un cont pe numele mostenitorului in care se vireaza banii dar inainte se retine taxa de "succesiune bancara???"
pentru retragere au un comision de 0.5%, pentru transfer la alta banca au alt comision de 49.6 ron, succesiune, in cadrul comisioanelor pentru alte servicii 1% (maxim 450ron )
daca as fi primit raspuns la ghiseu nu ar fi fost o problema dar au refuzat acordarea orcaror informatii sub pretextul ca orice client se poate informa de pe net
as fi dorit o informati din partea celor care cunosc fenomenul si baza legala daca exista asa ceva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu banca transilvania ion_cristian73 ion_cristian73 Buna ziua, Incepand de anul trecut din 2017 am facut diverse operatiuni pe un cont bancar de euro Banca Transilvania adica trimitere si incasare euro cu un ... (vezi toată discuția)
Mostenire teren, vanzarea acestuia, cedarea sumei catre copil Clueless Clueless Mama a detinut un teren in proprietate. In urma decesului recent, mostenitorul direct este tata. Mama dobandise terenul prin vanzare-cumparare, nu mai are ... (vezi toată discuția)
Comision banca sod54321 sod54321 De curând am schimbat banca la care mi i se virează salariul de către angajator, de la BRD la BT. Am constatat ca la operațiune bancara de primire a ... (vezi toată discuția)