avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Prescriere actiune recuperare creanta.
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Prescriere actiune recuperare creanta.

Buna ziua!Am actionat in instanta o societate pe somatia de plata,am pierdut ,cu toate ca aveau o plata partiala facuta,dar nefiind factura stampilata au spus ca nu au semnat ei si ca au platit doar marfa ce corespundea din punct de vedere al designului interior comandat de ei.O mare MINCIUNA,dar asta este!Am facut conciliere,ni s-a intors nedeschisa,au schimbat actionarii firmei etc.Intrebarea mea este:avand in vedere ca intre timp au trecut 2 ani,practic mai avem 1 an sa ne recuperam creanta?Debitorii sunt maestrii in a tergiversa termenele,a gasi chichite,instantele dau termene tarzii deoarece sunt aglomerate...Dupa 1 an,in caz ca nu obtinem o hotarare definitiva,se va considera ca s-a prescris actiunea?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 12:30, 7 Ianuarie 2011
Buna seara .
Punerea in intarziere a debitorului prin instanta, pana la judecarea irevocabila, se poate considera un caz de intrerupere a prescriptiei de 3 ani.
Marius Bote
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2011
Marius Bote, Practician in insolventa
In comercial debitorul este de drept in intarziere.
Introduceti o cerere de chemare in judecata si se va intrerupe prescriptia.
Chiar daca au schimbat actionarii/asociatii firmei, tot cu societatea comerciala respectiva va judecati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie intrerupta de conciliere? robertsega32 robertsega32 Avem o factura neachitata emisa in 27 martie 2006. Intre noi si debitor au continuat sa exista raporturi comerciale intre timp, iar noi am incercat sa obtinem ... (vezi toată discuția)
Esti responsabil pentru datoriile firmei pe perioada in care ai fost actionar? alexandru889 alexandru889 Daca de exemplu pentru o anumita perioada am fost actionar intr-o firma si apoi am iesit din acea firma ca si actionar. Poti sa fi tras la raspundere pentru ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante mai vechi de 3 ani de zile vali avram vali avram as vrea sa stiu ce pot face pentru a recupera creante mai vechi de 3 ani de zile (vezi toată discuția)