avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Esti responsabil pentru datoriile firmei pe perioada ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Esti responsabil pentru datoriile firmei pe perioada in care ai fost actionar?

Daca de exemplu pentru o anumita perioada am fost actionar intr-o firma si apoi am iesit din acea firma ca si actionar. Poti sa fi tras la raspundere pentru datoriile pe care acea firma lea acumulat in perioada cat ai fost actionar?
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 20:47, 23 Mai 2015
DA, daca ai votat in AG hotarari care au permis/au condus la debitele/datoriile in speta.
Deci daca nu ai luat parte la asfel de hotarari, nu poti si tras la raspundere. In cazul acesta se poate face un act pe care sa il semeneze actionarii in care sa fi exonerat de orice responsabilitate in perioada in care ai fost actionar?
Un astfel de act se poate face, dar, din punctul meu de vedere nu are nicio relevanta juridica.

Este vorba de un document semnat de catre actionari si care nu poate fi opus tertilor. Tertii nu sunt interesati de intelegerile dintre actionari, interesul lor este indeplinirea de catre societatea dumneavostra a obligatiilor asumate.
Ne fiind implicat in luarea acestor decizii care au permis, condus la aceste datorii/debite, cum ai putea sa fi exonerat de orice fel de responsabilitate?
Buna seara.
In Legea 85/2006, se mentioneaza ca administratorii,directorii, sau cenzorii firmei, sau alte persoane care au contribuit la falimentul firmei, pot raspunde solidar pentru oblligatiile legale ale firmei,daca decide asa instanta .Deci in aceasta categorie , daca sunt probe legale, pot intra si asociatii firmei.
Marius Bote .


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atragere raspundere fost administrator manea 2 manea 2 Fostul administrator si asociat unic al firmei cu care am probleme a cesionat partile sociale catre o alta persoana, iesind astfel din firma. Cesiunea s-a ... (vezi toată discuția)
Srl cu amenda de lipsa bilant neachitata Cipmars Cipmars Salut, am fost asociat cu cineva intr-o firma. Respectiva persoana era trecuta ca administrator. Din 2008 am primit amenda de bilant nedepus si de atunci firma ... (vezi toată discuția)
Insolventa/lichidare/retragere/cesiune dacmoto dacmoto Buna ziua, Din cauza neintelegerilor aparute in cadrul societatii, asociatul minoritar doreste insolventa societatii.Poate sa ceara insolventa fara acordul ... (vezi toată discuția)