avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am o nelamurire la acte pentru apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am o nelamurire la acte pentru apartament

Buna ziua .In urma cu ceva timp tatal meu a capatat o boala care medici nu ii mai dau mult timp de trait(ciroza hepatica,fiind cam in ultimul stadiu) deci putem sa ne asteptam in orice clipa... . Noi suntem 6 copii la parinti,eu sunt cel mai mic. Am hotarat cu fratii mei si cu mama sa imi ramana mie apartamentul deci nu este nici o pretentie de la nici un frate.Intrebarea mea este cum ies cel mai ieftin la acte sau ce acte sa fac acum cat tata este in viata(dar tatal nu este capabil sa se tina pe picioare si nu ma lasa imima sa il chinui acum plimband-ul pt. acte).ca sa trec apartamentul pe numele meu?.Va multumesc din suflet pt atentia acordata .
Cel mai recent răspuns: Popu , utilizator 13:13, 4 Ianuarie 2011
dupa decesul acestuia, dezbateti succesiunea, iar mama si fratii , renunta la mostenire si ramaneti singurul mostenitor al tatalui. apoi, mama va poate vinde cota dansii. mi se pare cea mai ieftina varianta
In timpul vietii parintilor puteti merge pe variantele donatie / contract de vanzare-cumparare, donatia e varianta mai ieftina dar am inteles ca poate fi atacata de frati. Pentru a va scuti tatal de deplasari inutile cred ca sunt alte metode (deplasarea unui notar la locatia in care este tatal dumneavoastra)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament danikka danikka Buna ziua, Ma numesc Dana, am mare nevoie de sfatul dumneavoastra. In urma cu 4 ani parinti ne-au donat mie si fratelui meu cate un apartament. De atunci ... (vezi toată discuția)
Se poate ataca contractul de donatie cu scutire de raport? Anamaria37 Anamaria37 Buna ziua, parintii mei mi-au donat apartamentul lor bun propiu mie prin contract donatie cu scutire de raport, retinandu-si dreptul de uzufruct viager, iar eu ... (vezi toată discuția)
Daca eu si fratele renunțam, unchii si bunicii au dreptul… alex.andru91 alex.andru91 Buna ziua! Am o nelămurire si va rog sa ma ajutați. Tatăl meu a decedat, iar eu si fratele meu dorim sa renunțam la moștenire ca mama noastră sa ... (vezi toată discuția)