De luni vreau sa incep demersurile pentru alocatia pentru copil si pentru concediul de crestere a copilului pana la doi ani.Care sunt pasii de urmat?Fac cerere la locul de munca, solicit adeverinta care sa ateste ca mi s-a aprobat concediul,pregatesc si celelalte acte si merg la primarie?Si inca ceva...adeverinta cu stagiu de cotizare cica as putea sa obtin de la casa judeteana de pensii pentru contravaloarea de 15 ron...in cazul asta mai trebuie adeverinta si de la fosele locuri de munca din ultimile 12 luni anteriare datei nasterii copilului?
Indrumati-ma pas cu pas va rog!
1. Faceti cerere la angajator pentru a va putea suspenda contractul de munca -banuiesc ca ati implinit cele 42 zile de la data nasterii.
2.Mergeti la directia de prestatii sociale sau primarie cu toate actele necesare-mie mi-au cerut si copie dupa cererea aprobata de angajator.
3.Angajatorul va poate da cu usurinta adeverinta pentru stagiu de cotizare.Daca au fost mai muti angajatori mergeti la casa de pensii.
sotia va face cerere pentru concediu de maternitate si eu, tatal, cerere pentru CCC.Cica nu trebuie sa astept cele 42 de zile in acest caz.sunt 2 angajatori, plus 6 luni de somaj in astea 12 luni, deci mai rentabil e cu casa de pensii.Multumesc