avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate temporara
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate temporara

Sotia mea s-a pensionat in august 2010 (pensie de invaliditate).Dupa un an trebuie sa revina la comisia de expertiza medicala.Odata cu pensionarea a intrerupt activitatea la locul de munca.
Daca dupa un an starea sanatatii ii va permite poate fi reincadrata la acelas loc de munca?
Cel mai recent răspuns: irinutza_david , utilizator 16:08, 23 Februarie 2011
Nu exista pensie de invaliditate temporara. Prezentarea la revizuirea medicala periodica, o data la 1 an in cazul sotiei dvs., este o obligatie legala a oricarui beneficiar de pensie de invaliditate.

Daca in urma revizuirii din 2011 comisia de expertiza va constata ca sotia dvs. si-a recapatat capacitatea de munca, va emite o decizie in acest sens iar sotia va fi depensionata. Nu exista nicio prevedere legala care sa-l oblige pe fostul angajator sa o reangajeze.

Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
lucrez intr-o unitate unde se fac cablaje auto si unde se lucreaza numai in picioare de curand am fost diagnosticata cu o invaliditate temporara de munca vreau sa stiu ce mi se va intampla acum ma va da afara voi mai lua vreun ban ? sau ce pot face in cazul de fata ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea de la pensia de invaliditate la pensia pentru limita de varsta Dumitru Beniamin Hotea Dumitru Beniamin Hotea Buna seara . Am fost azi intrebat daca stiu ceva despre posibilitatea ca[b] o persoana aflata pensie de boala , in varsta de 58 de ani , barbat , poate sa ... (vezi toată discuția)
Pensie anetaaneta anetaaneta Am miopie forte peste - 23 pensionata gr 2 cu complicatiile acestei boli, recent am facut o interventie pentru cataracta si a fost schimbat cristalinul si port ... (vezi toată discuția)
Revizuire incadrare grad invaliditate aidu aidu ce se intampla cand se implineste 1 an de la incadrare in gr. 3... si trebuie sa merg la control, daca am urmat planul de recuperare si mi-am recuperat ... (vezi toată discuția)