avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sesizare itm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sesizare itm

buna ziua,ma numesc Alina,si pe data de 08 12 2010,am facut o sesizare la itm,dar nu am primit nici un raspuns.care este termenul limita de raspuns?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:34, 27 Ianuarie 2011
30 zile!!!
Termenul este de 30 de zile de la data inregistrarii sesizarii, cu posibilitatea de a se mai prelungi cu cel mult 15 zile , în situaţia în care aspectele sesizate prin petiţie necesită o cercetare mai amănunţită.
Termenul de raspuns ar fi 08.01.2011 ...
Buna ziua!
Vin si eu cu o intrebare: as putea sa fac o sesizare la ITM pe motiv ca filiala firmei in cadrul careia lucrez nu are femeie de serviciu? Mentionez ca am adus in discutie sefului direct, dar mi-a spus ca firma nu-si permite asta, cu alte cuvinte, imi da de inteles ca eu trebuie sa fac curatenie. Saptamanal fac asta de ani multi, dar nu este suficient, ar trebui cineva care sa faca asta macar de 2 ori pe saptamana. Mai mentionez ca in biroul in care lucrez intra si iese lume zilnic si inevitabil se face multa mizerie, nu mai vorbesc de toaleta. Ce as putea sa fac in acest caz? Multumesc anticipat pentru orice raspuns.
Buna!
poti face o sesizare la Inspectia muncii, dar nu ca firma nu are femeie de serviciu, ci ca angajatorul nu isi respecta obligatiile cu privire la cerintele minime de sanatate si securitate in munca (si poti descrie cum stau lucrurile cu toaletele / praful) :).
Buna!am o intrebare:lucrez la un magazin de difuzare a presei si in urma unui inventar am iesit lipsa in gestiune iar patronii nu vor sa mi mai dea salariul.sunt in urma cu salariul cu 2 luni.Mentionez ca este gestiune comuna iar colega mea deja si-a luat o parte din salariu,in ciuda interzicerii de catre patroni.stiu ca sunt metode legale de recuperare a banilor lipsa,nu trebuie sa ne opreasca noua salariul!vreau sa merg la itm sa fac o plangere,mai ales ca noi lucram si sambata si duminica la program de 12 ore si nu am avut libere nici in zilele libere legale!sper sa intelegeti sio sa primesc un raspuns!multumesc!

Alte discuții în legătură

Despre programul de lucru matachemacelaru matachemacelaru X-(angajatorul modifica programul de lucru zilnic,si saptamanal .Am contract de munca de 8 ore zilnic de14 ani programul a fost de 6 ore in 2 ture o sambata ... (vezi toată discuția)
Inventar in caz de demisie leony2005 leony2005 Buna ziua Incepand cu data de 15.09 mi-am depus demisia la societatea la care lucrez, dar avand gestiune dansii au solicitat sa facem inventar, lucru pe care ... (vezi toată discuția)
Ilegalitate program de lucru pauseniuc pauseniuc Buna seara as dori sa va intreb cui pot sa ma adresez in legatura cu o problema care a aparut la mine la servici in primul rand as spune ca sunt din satu mare ... (vezi toată discuția)