avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... despre programul de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

despre programul de lucru

X-(angajatorul modifica programul de lucru zilnic,si saptamanal .Am contract de munca de 8 ore zilnic de14 ani programul a fost de 6 ore in 2 ture o sambata da una nu .de un timp,sub pretextul ca ITMnu le mai da voie sa ne plateasca 8 ore si sa muncim 6,saptamanal ni se comunica programul de lucru,valabil o saptamana,apoi alt program.in fiecare zi lucram un alt nr. de ore astfel ca sa facem cele40 de ore sapt.Ni se schimba si punctul de lucru.Vorbesc de ocasa de schimb valutar,nu va viner sa credeti,parca suntem sclavi pt minim pe economie.Nici nu mai sti la ce ora te duci a doua zi la munca .E posibil sa faca cum vor ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:30, 16 Iulie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
matachemacelaru a scris:

.....de un timp,sub pretextul ca ITM nu le mai da voie sa ne plateasca 8 ore si sa muncim 6,saptamanal ni se comunica programul de lucru,valabil o saptamana,apoi alt program.in fiecare zi lucram un alt nr. de ore astfel ca sa facem cele40 de ore sapt.Ni se schimba si punctul de lucru.Vorbesc de ocasa de schimb valutar,nu va viner sa credeti,parca suntem sclavi pt minim pe economie.Nici nu mai sti la ce ora te duci a doua zi la munca .E posibil sa faca cum vor ?

ITM-ul nu are nicio legatura cu ce v-a spus angajatorul.

Conform art.117 C.mun., programul de muncă şi modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunoştinţă salariaţilor şi sunt afişate la sediul angajatorului.

Codul muncii nu cere acordul sau consultarea salariaţilor pentru stabilirea programului de muncă şi a modului de repartizare a acestuia pe zile. Dacă sunt respectate legea, regulamentul intern şi contractul colectiv de muncă aplicabil, angajatorul nu trebuie decât să încunoştiinţeze salariaţii şi să afişeze programul de muncă.

poate ca asa este dar celelalte case de schimb cum lucreaza la fel cum am lucrat si noi pana in urma cu un an?la ei nu se aplica legea? lucrati si voi o zi 6 ore,a doua zi 11 ore iar 6 si tot asa .se da un liber pt sambata lucrata.mai sunt si alti angajatori care nu fac socoteala la ore,dar probabil ca angajatorul nostru s-a gandit sa si stam nr, de ore pt mizeria de salariu pe care o primim.nu se realizaza nimic cu acest program doar be chinuie pe noi care avem o varsta si nu mai gasim de lucru in alta parte
De ce nu faceti sesizare scrisa la ITM si/sau la Inspectia Muncii ?

Nu cred ca este cazul sa ne uitam in gradina altor angajatori, ca nu toti incalca legislatia. Iar faptul ca nu utilizam toate mijloacele pentru restabilirea drepturilor nu este o scuza de a arunca cu noroi in toti angajatorii din bransa respectiva,mergand pe ideea ca ne vor concedia daca sesizam institutiile statului.
eu v-am inteles opiniile,dar cum este sa afli cum vei lucra peste o saptamana inainte cu 2 zile?nu stii niciodata care va fi programul de lucru sa mergi si tu la un medic,cum in ziua de azi se fac programari cu saptamani inainte.ce ziceti ati putea sa lucrati ca un robot?psihic esti terminat.nimeni nu-i intraba nimic caci sunt sigura ca in caz de un control ei sunt acoperiti cu pontaje fictive.nu este vorba de volum de lucru foarte mare ,doar stai ca boul 11 ore sa-ti intre 15 -20clienti.nu tu masa nu tu toaleta pe nimeni nu intereseaza,si daca ceilalti colegi doar maraie pe la colturi ce ai putea face de unul singur?

Alte discuții în legătură

Modificare program job VandreiAndrei VandreiAndrei Bună ziua! Am doua nelămuriri în privința schimbării programului de munca stabilit prin contract și trecut în condica de prezenta. 1. Modificarea ... (vezi toată discuția)
Timpul de lucru cu durata inegala NANETE NANETE Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti la o intrabare pe care am adresat-o pe mai multe forumuri si am obtinut nenumarate raspunsuri. imi dau astfel seama ca la ... (vezi toată discuția)
Inpunerea unui program de 12h zilnic este considerat abuz in serviciu? dovlecosu dovlecosu lucrez intr-o inteprindere de procesarea carni ,prin contractul de munca programul de lucru este de 8 ore ,de la angajare (circa 4 luni) programul zilnic a ... (vezi toată discuția)