Va rog sa-mi raspundeti la o intrabare pe care am adresat-o pe mai multe forumuri si am obtinut nenumarate raspunsuri. imi dau astfel seama ca la un eventual control sunt la cheremul inspectorului ITM.
Caz: intr-un Mall programul de lucru este de luni pana sambata 12 ore si duminica 5 ore. In fiecare zi sunt 2 schimburi de cate 6 ore iar duminica se lucreaza alternativ. Astfel o saptamana un angajat are 41 de ore lucrate, iar urmatoarea saptamana are 36 de ore. Problema mea consta in faptul ca sambata si duminica nu sunt libere (decat o data la 2 saptamani), dar nici ziua de lucru nu are decat 6 ore. care ar fi programul corect.
Per total intr-o luna nu se depaseste media de 8 ore /zi.
Si cum anume se platesc orele lucrate sambata si duminica, tinand cont de faptul ca acestea nu sunt ore suplimentare, ci ore nelucrate in timpul saptamanii.
Multumesc anticipat.
Nu aveti cum sa fiti la cheremul inspectorilor ITM daca exista un act aditional la c.i.m. in care se precizeaza ca timpul de munca este inegal , repartizarea acestuia facandu-se asa cum ati prezentat-o dvs ... trebuie sa calculati timpul de munca astfel incat durata acestuia sa nu depaseasca 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare.