avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cand este abrogat un ordin de ministru?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cand este abrogat un ordin de ministru?

Daca legea este abrogata la aceiasi data iese din vigoare si toate ordinele care au fost date in baza ei?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:10, 4 Ianuarie 2011
daca o lege este abrogata nu se mai pot emite acte, ordine in temeiul ei. actele, ordinele date cand legea era in vigoare se mentin.
Da,dar la tot pasul in metodologiile de aplicare se spune" conform art. X din legea abrogata"...am citit pe undeva ca ordinele de ministru date in baza legii ies si ele din vigoare...era o decizie a ICCJ
exact asta v-am explicat. ordinele se mentin, produc efecte juridice doar cat legea este in vigoare.
acum am inteles!...nu am citit cu atentie!
Conform normelor de tehnica legislativa cuprinse in art. 4 alin. (3) din Legea 24/2000, actele normative date in executarea legilor, ordonantelor sau a hotararilor Guvernului se emit in limitele si potrivit normelor care le ordona.
Rezulta asadar, ca un act administrativ cu caracter normativ nu mai poate produce efecte dupa abrogarea legii in temeiul careia a fost emis.
( Inalta Curte de Casatie si Justitie , Sectia de contencios administrativ si fiscal, Decizia nr. 230 din 23 ianuarie 2008 ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate un articol dintr-o lege abrogata sa se aplice in continuare, ... ionvasile2025 ionvasile2025 Poate un articol dintr-o lege abrogata sa se aplice in continuare, ptr ca asa impune un ordin de ministru? Se da o situatie in felul urmator: O ... (vezi toată discuția)
Dupã câte zile intrã în vigoare un ordin de ministru? cristi1112 cristi1112 Dupa cate zile intra in vigoare un ordin de ministru in situatia in care in cuprinsul ordinului respectiv nu se precizeaza o data anume ? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Ignorantia juris non excusat HeniuV HeniuV In contencios, judecatorul ii reproseaza reclamantului ca nu a cunoscut o hotarare de Guvern si un ordin de ministru, dar pe parcursul procesului, acelasi ... (vezi toată discuția)